Okategoriserade

Vem behöver självhat när Kent Ekeroth gör jobbet åt en?

Få som rör sig på facebook, twitter eller på internet överhuvudtaget kan nog ha missat senaste dagarnas debatt om Lisa Magnussons krönika, som bland annat publicerades I Metro. Vi tror inte att Lisa själv, eller någon annan med lite vett och förstånd, kunnat förutspå vilken massiv kritik hon skulle få. Främst från främlingsfientligt högerhåll. Hon har, sedan krönikan publicerats, blivit både hotad och fått höra att hon borde bli våldtagen.

Sidan Avpixlat, Kent Ekeroths skötebarn, har skrivit om krönikan I mindre vänliga ordalag. Faktum är att även Kent Ekeroth själv har skrivit ett inlägg på sin blogg, detta först efter att Lisa mottagit flertalet hot och skrivit på sin blogg om sina upplevelser. Ekeroths inlägg inleds med:

Avpixlat skrev tidigare om Lisa Magnusson som skrev en avskyvärd krönika i Metro, värd all kritik den kan få. I likhet med många tycker jag Magnusson verkar vara en person med extremt politiska korrekta, självhatande, islamvurmande och relativistiska åsikter, d.v.s. vidriga åsikter

Ekeroth länkar inte på något ställe till själva krönikan, utan enbart till Avpixlats artiklar om den. Som läsare får man alltså inte någon möjlighet att själv bilda sig en direkt uppfattning, då han inte ens citerar vad som är så hemskt I hennes krönika.

Kent Ekeroth sitter I Riksdagen. Han är med och bestämmer över vad som händer I Sverige och har såldes otroligt mycket makt. Många läser vad han skriver. Om han på fullaste allvar tror att inlägget han skrivit ska lugna ner debatten, mildra hoten, få folk att tänka efter… då börjar vi bli mörkrädda.

Nu har vare sig jag, Avpixlat eller någon annan SD:are stått eller propagerat för det som drabbat Magnusson” är en mening som osar av ironi, när hans inlägg inleds med “Lisa Magnusson som skrev en avskyvärd krönika i Metro, värd all kritik den kan få.”

Vi strävar efter att iallafall försöka vara lite roliga på den här bloggen när vi uppmärksammar allt dumt SD gör. Men ibland går det inte att klämma fram en lustig slutkläm. Det här är ett sådant fall.


Stötta vår verksamhet