Granskning

Åkesson ljög om HMF-dömd politiker – stor irritation inom SD

Michael Hess facebook
Written by Henrik Johansson

Under gårdagens partiledarutfrågning i SVT fick Jimmie Åkesson frågan om hur han ser på att SD-politikern Michael Hess sagt att våldtäkt är djupt rotad i islams kultur, något Hess dömts för(hets mot folkgrupp). Åkesson svarade såhär:

-Dels är det inte politik och dels är det inget partiet tycker.

-Yttrar man sig så är man inte välkommen i vårat parti

Det här är en ren och skär lögn! Vad Åkesson inte nämner är att SD-toppen Richard Jomshof i en officiell SD-video och att andra toppar har i andra sammanhang gått ut och gett sitt fulla stöd till Hess. Jomshof deltog även vid Hess rättegång för att ge honom partiets stöd.

Åkessons svar har nu retat upp många inom Sverigedemokrater och i en diskussion på Hess Facebook diskuteras Åkessons avståndstagande:

Skärmavbild 2014-08-27 kl. 10.09.12

Skärmavbild 2014-08-27 kl. 10.09.38

Skärmavbild 2014-08-27 kl. 10.09.50

Skärmavbild 2014-08-27 kl. 10.10.08

 

Till SVT säger Jomshof att han står bakom Hess:

Jomshof följde utfrågningen av Jimmie Åkesson och menar att partiledarens svar var generella besked på vilka uppfattningar som inte hör hemma i partiet.

– Jag upplevde inte att han kommenterade fallet med Michael Hess.

Men det gjorde han ju.

– Jo, men vad ska han säga? Jag är övertygad om att Jimmie var mer intresserad av att prata välfärdsfrågor än enskilda medlemsärenden.

Enligt Åkesson är medlemmar med Hess uppfattning inte välkomna i SD.

– Hess har fått en varning och vi har nöjt oss med det. Han borde ha formulerat sig annorlunda, men jag hävdar fortfarande att han hade rätt i sak. Det står jag för.

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 18
    Delningar