Okategoriserade

SVT pressar Åkesson stenhårt om nolltoleransen

Den 22 november pressas Åkesson hårt i en tv intervju om den ”nolltolerans” som påstås gälla i partiet. En uppenbar inkonsekvens har uppenbarat sig sedan partitoppen lanserade begreppet. För som medlem i SDs riksdagsgrupp, eller som ledare för partiet tycks det gälla en annan standard än för partiets företrädare runt om i landet. Och hur ser the big chief himself på detta? Svts reporter tar till orda:

Kent Ekeroth sitter kvar i riksdagen trots att han var med under den här ”järnrörsnatten” och Jonas Åkerlund som kallade invandrare för parasiter, han sitter kvar. Har du förståelse för att folk i partiet kan tycka att det verkar vara lite andra regler som gäller för vissa i partitoppen?

Jag kan förstå att det finns dom, både i partiet och utanför partiet som har intresse av att odla en bild av att det är på det viset …

Men det är inte så. Vi bedömer varje företrädare, varje medlem enskilt.

Vi gör inga konstiga bedömningar utifrån vilken position som enskilda personer har i partiet utan vi bedömer utifrån det som är föremål för diskussion och sen fattar partistyrelsen beslut.

Okej! Vi får helt enkelt tro på vad Åkesson säger. Låt oss då ta en titt på några personer ur riksdagsgruppen för att få syn på de normer som gäller under ”nolltoleransen”.

För mer information om beteenden som är fullt rimliga för personer som har en stol i riksdagen för SD så rekommenderar vi läsning av Polimasarens blogg:

De sverigedemokratiska riksdagsledamöterna

Vi kan alltså konstatera att dessa ”enskilda ärenden” bedömts som oproblematiska. Då nolltolernas mot rasism ska gälla kan vi förstå att dessa beteenden inte kvalar in som rasism enligt Sverigedemokraternas definition av begreppet:

Kalla invandrare för parasiter

Se på 1,5 miljarder religionsutövare som hotfullare än ett världskrig

Bryta mot hetslagstiftningen

Driva rasistiska propagandasajter

Hylla nazister

Åkesson avslutar sin tv intervju med:

Om man upplever att man inte kan säga vad man tycker i vårt parti då kanske man ska fundera på om man har hamnat i rätt parti

Ja eller huh!? Va? Det man kanske ska fråga sig är om man inte hamnat i fel sällskap i partiet. För hänger man med gänget kring Jimmie så verkar det i alla fall vara fritt fram att säga och göra vad som helst.


Stötta vår verksamhet
  • 2
    Delningar