Granskning

SD-politiker backar Ekeroth – åtalet är politiskt, ett vittne har läst genusvetenskap och vakten var invandrare

SD-politikern Thoralf Alfsson går nu ut hårt i sitt stöd för Kent Ekeroth när han på sin blogg attackerar vittnen, vakter och åklagaren i fallet. Alfsson menar nämligen att vittnena ljuger och inte är trovärdiga, han drar in faktumet att ena vakten är invandrare och ställer sig frågande till om åtalet är politiskt. Inte nog med det, Alfsson har också grävt fram att ett av vittnena läst genusvetenskap.  Inlägget börjar starkt med att Alfsson kallar media för hyenor:

Jag anser rapporteringen i media knappast är objektiv, utan den är fruktansvärt ensidig och vinklad. Hyenorna inom media vädrar morgonluft och en förhoppning om att hatobjektet Kent Ekeroth skall få lämna både riksdagen och Sverigedemokraterna.

Det är ju ett sett att se på det, ett annat är att det inte allt för ofta väcks åtal mot en riksdagsledamot för att han misshandlat en person. Alfsson fortsätter med att döma ut vittnena som såg misshandeln och menar att Säpovakternas vittnesmål borde väga tyngre. Att båda Säpovakterna säger sig inte ha sett men hört smällen som utdelades är mindre viktigt för Alfsson:

Hur trovärdiga är dessa vittnen? Enligt min mening kan de inte tillskrivas någon större trovärdighet överhuvudtaget! Säpo-livvakternas vittnesmål bör väga betydligt tyngre!

Även entrévärdens invandrarbakgrund tas upp av Alfsson. Det här kommer från förhöret med Ekeroths vän, en historia som inte ens Ekeroth själv ger stöd till. Men enligt Alfsson borde media skrivit mer om denna uppgift:

Enligt min uppfattning har media undanhållet uppgifter i förundersökningen som talar till Kent Ekeroths fördel. När man betraktar entrévärdens vittnesmål blir man fundersam. Att entrévärden har utländsk bakgrund verkar ha mer betydelse på vad som orsakade att Kent Ekeroth inte fick komma in på klubben än vad man kan tro.

Alfsson dömer också ut vakternas vittnesmål med motiveringen att de omöjligt kunde ha sett det som hände:

När man sedan tittar på videofilmen ser man att ordningsvakterna står och pratar med varandra, vända mot varandra och inte med ansiktet riktat mot det håll Kent Ekeroth befinner, dessutom finns det flera människor mellan dem och Kent Ekeroth. Jag håller det för helt orimligt att ordningsvakterna såg bråket. Att de påstår sig sett de detaljer de säger i förhöret är i allra högsta grad anmärkningsvärt.

Men är det verkligen så? Självklart inte. Den här bilden är tagen precis i det ögonblick som Ekeroth utdelar slaget. För det första så är det två vakter och en entrévärd på plats. Alla står i närheten av händelsen utan nämnvärt skymd sikt med huvudena riktade mot händelseförloppet: Alfsson fortsätter också med att än en gång misskreditera vittnena på grund av att de är den misshandlades vänner, men han stannar inte där. Alfsson har även grävt fram att ett av vittnena läst genusvetenskap och framför detta som en anledning till att ifrågasätta hennes historia. Även åklagaren attackeras:

Jag blir också förvånad över att det inte finns fler vittnesmål från kön till klubben än målsägarens två vänner. Dessa kan ju knappast betraktas som särskilt objektiva vittnen. […] Enligt min mening faller mycket av åklagarens bevisning redan här och jag är faktiskt förvånad att åklagaren väljer att åtala. Men hon hade säkert fått hård kritik från pk-samhället om hon inte väckte åtal mot Kent Ekeroth. […] Den kvinnliga vännen som också vittnar mot Kent Ekeroth läser enligt sin Facebook genusvetenskap på Södertörns högskola. Hon har även fått diplom från Afrosvenskarnas riksförbund för hennes exeptionella insatser. Hon har bland annat samlat in pengar till Black Lives Matter-rörelsen. Jag kan ju bara gissa vilka politiska åsikter hon har och om Kent Ekeroth.

Inlägget avslutas hårt då Alfsson spekulerar i om en fällande dom är politisk:

Om Kent Ekeroth fälls av tingsrätten undrar jag faktiskt om det inte är en politisk dom som tillkommit genom det drev som massmedia driver fram mot SD och i synnerhet mot Kent Ekeroth.

Vi lever i en märklig tid när politiker, utan att skämmas, öppet sitter och vädrar sina spekulationer och udda konspirationsteorier på sina egna bloggar. Nu vet i alla fall ni som trodde att rättssamhället existerade bättre. Givetvis är det den massmediala genusvetenskapliga främlingsvänliga världskonspirationen som ligger bakom allt. Ryktet säger att de styrs från Aftonbladetredaktionens källare och att deras sleeper agents klonas fram i gigantiska labb på Södertörns högskola. Trust no one.


Stötta vår verksamhet
  • 2.1K
    Delningar