Vi skriver ganska mycket om Thoralf Alfsson här på Inte Rasist, Men…  och det finns en anledning till det. Han är förutom riksdagsledamot också väldigt bra på att uttrycka sig rejält anmärkningsvärt. Det senaste i raden av tvivelaktiga inlägg publicerades häromdagen och Alfsson går ut hårt redan i inledningen av sin text:

”Erik Ullenhag och hela PK-eliten!   Somaliska familjer kan även återförenas i Somalia. Det behöver inte ske i Sverige!”

Som vi tolkar detta ska alltså flyktingar från Somalia inte få ta hit sina familjer utan hellre skickas tillbaka. Huruvida de skulle få ett bra liv där tar Alfsson ingen hänsyn till. Men värre än så här ska det ändå bli:

”För varje somalier som får uppehållstillstånd i Sverige så ökar penningströmmen från Sverige till terroristorganisationen Al-Shabaab och mängden av drogen Khat som förs in i Sverige ökar med kvadraten.”

I och med detta stycke har Alfsson alltså fastslagit att inte nog med att alla somalier har samröre med en terroristorganisation, de flesta är dessutom missbrukare av khat. Eller ja, iallafall smugglare. Att på det här sättet säga att varenda en som kommer från ett särskilt land har terroristkopplingar skulle anses som allvarligt i de flesta fall. När en riksdagsman uttrycker sig så här så blir det genast betydligt allvarligare. Hur skulle det ha sett ut om en riksdagsledamot från ett annat parti hade gjort något liknande?

Vi säger bestämt nej till sådana här ogrundade, fula fördomar såväl som vi säger nej till att låta en riksdagsledamot slippa undan med att uttrycka dem.

*Uppdatering*

Inte nog med att Alfsson beskyller alla somlier för att skicka pengar till terroristorganisationer, han gör även något som förbryllar oss men som absolut inte är unikt. Han publicerar en bild på, av allt att döma invandrare vid en bankomat.

Vi på inte rasist, men kan inte tyda detta på annat sätt än att vissa Sverigedemokrater har ett problem med invandrare som tar ut pengar.