Riksdagsledamoten Thoral Alfsson skrev under tisdagskvällen ett blogginlägg där han försvarar den polisanmälda SD-politikern Christer Wikström. Wikström utreds just nu för hatbrott då han gått fram till en vilt främmande kvinna och sagt ”har inte du hamnat på fel sida jordklotet?”. Enligt Alfsson är beteende inte så konstigt, då kvinnan som Wikström gav sig på bar burka:

Vad jag vet är det inte förbjudet eller ett brott att tilltala någon och ha synpunkter på någons kläder. Klär man sig i burka i Sverige så är det inte lustigt att det finns människor som reagerar men de flesta tänker nog bara utan att verbalt tala om vad man anser. Att någon döljer sitt ansikte på offentliga platser genom klädseln är inget som uppskattas i västvärlden.

Jag tror definitivt att personal i butikerna inte gillar dessa klädesplagg! Av mer än en anledning.

I hela inlägget benämner Alfsson kvinnan som ”burkakvinnan” och bråket som ”burkabråket”. Nedlåtande? jajamensan!

Alfsson förklarar även för sina läsare att det hela kommer tystas ner om det kommer fram att kvinnan ljugit om det bråk som uppstod efter att kvinnan tilltalats på ett extremt nedlåtande sätt:

Nu finns det en övervakningsfilm till händelsen i Borlänge så det hela kommer utan tvekan redas ut. En sak kan vi dock vara helt säkra på! Om SD-politikerns version är den sanna kommer nyhetsvärdet tvärdö. Det kommer bli helt tyst i media! Ingen kommer ifrågasätta att kvinnan isåfall ljög.

Det hela blir mycket märkligt när Alfsson i nästa stycke förklarar att bandet från övervakningskameran ger Wikström rätt i den delen, gällande det efterföljande bråket:

De uppgifter som hitills kommit fram styrker SD-politikerns version då kvinnan slår mannen med väska på övervakningsfilmen enligt polisen.

Alfsson hävdar alltså att historien kommer att mörkas om filmen är till Wikströms fördel, bara för att i nästa stycke hänvisa till samma media som förklarar att filmen stödjer Wikströms berättelse..? Märkligt. Mycket märkligt.

Som ett litet bonus – förmodligen för att svartmåla kvinnan – återger Alfsson en egen liten anekdot utan någon som helst relevans till detta fall:

Jag har själv blivit utsatt för våld av en invandrarkvinna från Irak för ca 15 år sedan i en livsmedelsbutik. Hennes son försökte stjäla mitt pantkvitto i pantautomaten men han misslyckades med sitt planerade stöldförsök. Jag blev då överfallen av mamman, vilket innebar stor uppståndelse i butiken.

 ***BONUSMATERIAL***

Dalarnas tidning rapporterar att Christer Wikström även sitter som nämndeman:

I ena stunden uppmanar han en kvinna i burka att återvända till hemlandet. I nästa avgör han människors öde i Falu tingsrätt. Det är inte bara fullmäktigeplatsen som gör SD-politikern Christer Wikströms utfall mot kvinnan extra anmärkningsvärt. Sedan flera år har han också uppdrag som nämndeman vid Falu tingsrätt.

Kan en person som låter sig provoceras av en kvinna i burka i nästa stund avgöra en annan människas- och då inte sällan invandrares öde? Det är en fråga som uppstår sedan det framkommit att SD-politikern Christer Wikström sedan 2010 också har uppdrag som nämndeman vid Falu tingsrätt.

***UPPDATERING***

Alfsson tycker att hela historian är jämförbart med kommentarer om insydda byxor:

untitled

 

Den negativa synen på kvinnor i burka och slöja är något som genomsyrar hela SD: