Nu är julen mer eller mindre över för i år och vi hoppas att den har varit mysig och trevlig för alla våra läsare! Allt fler tecken tyder också på att detta kan vara den sista julen som firas i Sverige. Jo, det är sant! Järtecknen samlar sig och bilden klarnar – åtminstone för landets mer konspiratoriskt lagda Sverigedemokrater.

Eller vad sägs om följande julhälsning från SD Karlskoga?


Ja, vem kan ha missat de riksdagsmotioner som lagts av övriga riksdagspartier om att förbjuda företeelser som just glöggdrickande, julskinka och att pynta granen. Vi kan förstås se det fullt logiska i att övriga riksdagspartier aktivt arbetar för att förbjuda jultraditioner. Inte alls konspiratoriskt. Självfallet är det också svenska staten som sett till att klippa bort de rasistiska nidbilderna ur Kalles Jul. Att nidbilderna klippts bort ur Tomtens Verkstad är något som Disney Sverige har bemött på följande sätt på sin Facebooksida:

Anledningen till att dessa tre dockor tagits bort är inte deras hudfärg – eller i fallet med dockan som ser ut som en äldre man – vilken religion dockan kan associeras med.  Deras framställning påminner om hur man under tidigare decennier porträtterat hudfärg och religion på ett negativt sätt. Disney vill inte stå bakom att förmedla denna negativt stereotypa bild av en viss hudfärg eller religion och det är därför dockorna tagits bort. Detta är ett beslut tagit av Disney globalt, vilket betyder att det inte enbart gäller Sverige.

Disney Sverige – en del av svenska staten sedan 2012?
Nåväl, att någon skrivit denna julhälsning på en lokal SD-sida är trots allt vare sig oväntat eller särskilt farligt. Värre blir det när SDU, ungdomsförbundet, skriver ett långt julinlägg som… går ut på i princip samma struntprat:

Julen 2012 har sannerligen varit intressant ur ett politiskt perspektiv. Debatten har präglats av frågan om huruvida våra svenska traditioner är kränkande mot människor med utländsk härkomst och om våra traditioner överhuvudtaget har i samhällsbilden att göra.

SDU bevisar sedan att de inte har så stor koll på skolpolitik då de ifrågasätter om skolavslutningar får innehålla religiösa inslag, vilket de inte får eftersom skolan ska vara icke-konfessionell. Något vi har skrivit om tidigare. SDU väljer också, precis som SD Karlskoga, att sprida uppenbara lögner, men denna gång är Disney inte en del av staten utan istället en del av SVT:

I år väljer SVT att cencurera Kalle Anka på julafton genom att klippa bort en svart docka.

Suck. Vi hänvisar till citatet ovan från Disney Sverige.
Men fortfarande, det rör sig om en lokalavdelning och ungdomsförbundet. Inte så farligt? Nåväl. Vi har inte kommit till Thoralf Alfssons blogg än. Mannen vars foliehatt vid juletid pyntas med lite kvarglömt luciaglitter.

Inlägget som Alfsson, som alltså är riksdagsledamot, har skrivit heter ”JULFÖRNEKARNA”. Mycket dramatiskt, och innehållet lever också upp till rubriken. Alfsson berättar om hur han för en gångs skull njutit av julhandeln, eftersom hans närvaro i butikerna mötts av beundrande skaror som tackat honom för hans politiska gärning. Men bortom den lycka han känner så tycks han vara mycket orolig för julens existens. Hela inlägget inleds med följande lilla brasklapp:

”Sverigedemokraterna – tomtens beskyddare” blir kanske SD:s slogan under nästa valrörelse? Men vem är det egentligen som hotar julen, snälla berätta för oss riksdagsledamot Alfsson! Är det SVT? Är det Disney? Är det övriga riksdagspartier? Är det staten? Nej, Alfsson vet vem som lurar bakom hörnet och skrattar elakt likt Grinchen på stereoider. Inlägget byggs upp med bilder från affärer som har mage att inte skriva något om ”jul” utan istället skriver ”vinterfest” eller ”happy holidays”. Det förstår väl vem som helst vem som ligger bakom denna onda, hemska plan! Eller ja, Alfsson gör det ju iallafall:

Jadu Alfsson. Nu till nyår föreslår vi att du tar av dig foliehatten en liten stund iallafall och för ett litet, litet ögonblick passar på att njuta av att inte se faror i varje hörn. Att inte ständigt ha hjärtat i halsgropen av den islamiseringsskräck som tycks prägla ditt liv såväl till vardags som till fest.  Till nästa jul önskar vi på IRM blott en sak, nämligen att ni Sverigedemokrater taggar ner lite och istället för att känna förlamande skräck inför att julen kommer avskaffas, kanske njuter lite av julefriden istället. För vi kan glatt lova er en sak – det blir en jul 2013 också.

God Fortsättning, önskar vi er alla läsare!