Redaktionellt

Almedalen 2012 – SD:s dag

Vår första dag i Almedalen är nu så gott som avslutad. Det har varit en hektisk dag, fullt upp och många ställen att vara på. Oftast samtidigt..

Vi inledde denna SD-dag med att besöka SDU:s kickoff. En sak kunde vi iallafall konstatera – herr Kasselstrand som är ordförande för SDU skulle helt klart behöva en ny talskrivare. Vi vet inte riktigt vad han pratade om egentligen, mer än att det handlade om franska långkok, matlagning och att SDU blir bättre av lite rödvin. Eller hur var det nu igen..?

Under kvällen har vi anordnat en tipsrunda vilket var jättetrevligt! Nyfikna glada människor deltog och under morgondagen kommer vi gå igenom alla svar och se vem som vunnit och vem som kommit på andra plats. Alla som deltog är dock vinnare på sätt och vis då de förhoppningsvis lärt sig något nytt om SD!

Vid klockan 19 var det dags för tal. SD-kvinnors företrädare inledde genom att prata om att de ”vågat göra det ingen annan har gjort och tagit debatten om hedersvåld”. Vi har sagt det förr, vi säger det igen – att skuldbelägga är inte samma sak som att ”ta debatten”. Att SD-kvinnor också har mage att prata om att det är de som är de goda, eftersom de inte blundar för problemen, får oss att höja på ögonbrynen. Å andra sidan så tror vi inte att SD-kvinnor blundar för problemen – vi tror att de glatt struntar i dem.

Efter detta var det dags för kvällens stora ”höjdpunkt”, alltså Jimmie Åkessons tal. Det var inte så mycket nytt i det långa, långa talet som var närapå tortyrlikt tråkigt. Han pratade om EU (dåligt), han pratade om övriga riksdagspartier (dåliga), han pratade om Arabiska våren (dåligt) och han pratade om assimilering (såklart jättebra).
Det ironiska är att Åkesson flera gånger lyfte att SD är ett parti som strävar efter att ”alla ska få vara med”. Att SD är ett parti som inte ställer grupper mot varandra. Man behöver bara titta på deras valfilm från 2010 för att undra om han missuppfattat vilket parti han egentligen företräder.

Idag är också första gången Inte rasist, men… har blivit inbjudna att uttala sig om SD i svensk riksmedia. Klippet kan ni se här, 06:20 in. Jättekul att vi får uppmärksamhet – och självfallet ett kvitto på att vi gör rätt!

Imorgon är det dags för en ny dag, en troligtvis lite mindre hektisk dag eftersom Sverigedemokraterna inte står i fokus. Å andra sidan fortsätter deras galenskaper, klavertramp och dumheter på andra håll i landet. De kommer inte slippa undan vår granskning bara för att vi är på Gotland!


Stötta vår verksamhet