Granskning

Almqvist blir kvar – kan vara fråga om mutbrott

Att Erik Almqvist lämnar sitt riksdagsuppdrag och även själva partiet är något vi berättade om häromdagen. För en gångs skull tycktes Åkessons nolltolerans faktiskt fungera, för ingen kunde tro att han lämna på eget bevåg. Nu framstår det mer och mer som att han ska ha blivit utköpt av partiet. Almqvist går nämligen direkt till ett SD-ägt företag där han kommer få arbeta som konsult. Företaget ska anlitas av partiet för att göra en mediesatsning.

Att han i pressmeddelandet är mycket ödmjuk och ångerfull förtas av den bild Almqvist visar upp på sociala forumet Twitter, där han skriver ”Att jag nu lämnar riksdagen betyder alltså inte att ni blir av med mig om ni trodde det ;)”. Vad mediesatsningen i sig består av, är något oklart. Kanske är det Almqvist som i framtiden ska regissera partiets kampanjfilmer, eller kommer han helt enkelt medverka som skådespelare i dem?

En sak som dock ska bli intressant att se är huruvida det rör sig om ett mutbrott, något som faktiskt inte är helt osannolikt. Nu efterfrågas en rättslig granskning av ärendet och vi väntar med spänning. Tills dess är Erik Almqvist fortfarande anställd för skattepengar (eftersom det är partistödet som betalar hans lön) och allt är sig likt. Så går det till, när man belönar en Sverigedemokrat som skrikit rasistiska och sexistiska tillmälen på stan – och sedan blåljugit om det framför en kamera.


Stötta vår verksamhet