Dumheter

SD-politiker – världen funkar bäst om pappor beter sig som män och mammor accepterar att de är kvinnor

Tommy Hansson från SD Södertälje bloggar om feminism, den svenska mannen och könsroller. Det blir ungefär så bra (läs dåligt) som man skulle kunna förvänta sig när en SD-politiker ska förklara att världen funkar bäst om pappor vet att de är män, och mammor accepterar att de är kvinnor. 

Tommy Hansson sitter i kommunfullmäktige och flera nämnder i Södertälje kommun och innehar förtroendeposten som både vice gruppledare och ansvarig för valberedningen. Han är också en aktiv bloggare och skriver ofta kritiskt om HBTQ-frågor, något vi tidigare uppmärksammat i ett flertal inlägg. Han har bland annat beskyllt RFSL och RFSU för att vara skyldiga till att våldtäkter och sexuella ofredanden begås.

Inte helt oväntat har Tommy heller inget till övers för feminism, utan tycker att feminister är ”halvgamla fruntimmer med mammakomplex som inte lyckats få någon karl på kroken”. Vi vågar oss dock på att gissa att han i alla fall har vissa drag gemensamt med särartsfeminister efter att ha läst hans blogginlägg ”Om feminism, kvinnoförtryck och mansbild”.

Tommy inleder sitt inlägg med kritik av den svenska mannen. Hur man avgör vilken typ av individ som är ”mest kuschad” är ju en tolkningsfråga som ingen typ av feltolkad statistik kan avgöra åt en, så vi är tacksamma för att han i alla fall hade den goda smaken att klämma in ett ”möjligen”.

Den svenske mannen är möjligen västvärldens mest kuschade individ. Framställd som fullkomlig idiot i reklamen, feminiserad och velouriserad i många andra sammanhang utpekas denna beklagansvärda varelse nu även paradoxalt nog som kvinnoförnedrare och våldtäktsman.

Inte helt oväntat drar han nostalgiska paralleller till hur svenska män en gång ”gjorde farvatten och landområden osäkra med sina vikingar”. (OBS: Redaktionen är inte riktigt överens om ordvalet ”nostalgiska”, då det råder viss oenighet om huruvida Tommy Hansson var närvarande på vikingatiden eller ej):

Nu skriver vi 2016, och jag menar att om det är några som bör könstestas så är det män av typ Sven Melander som tror att det är deras uppgift att backa upp mer eller mindre galna feminazister som Zara Larsson och Gudrun Schyman. Man undrar vad som hänt med de svenska männen sedan den tid Ragnar Lodbrok (nu aktuell i TV-serien ”Vikings”) gjorde farvatten och landområden osäkra med sina vikingar.

Sitt svenska mansideal illustrerar han sedan med en bild på den australiensiska (!) skådespelaren som spelar Ragnar Lodbrok i HBO:s TV-serie ”Vikings”. Smart drag, då alla nu måste förstå varför han valt att anlägga skägg: Han försöker helt enkelt ser mer ut som en viking! Bra att föregå med gott exempel, Tommy:

Lika som bär.

Självklart kan han heller inte låta bli att slänga en känga till både HBTQ-personer och människor som tror att världen skulle bli en lite bättre plats med mindre rigida könsroller.

Familjer, och därmed samhället, fungerar bäst med pappor som vet om att de är män och mammor som accepterar att de är kvinnor.

På samma sätt är det ju i naturen med dess lagbundna ordning av positivt-negativt, maskulint-feminint. Ponera, för att ta ett enda exempel, att växtvärldens ståndare och pistiller skulle börja tvivla på sina maskulina/feminina roller: kaos skulle utbryta i naturen.

Låt mig börja med att redogöra för hur jag känner för alla argument om vad som är ”naturligt” och inte, med hjälp av den alltid eminent träffsäkra Pontus Lundkvist (klicka gärna på länken för att se mer geniteckningar):

Nu när jag fått det ur vägen, låt oss återvända till uttrycket ”pappor som vet om att de är män och mammor som accepterar att de är kvinnor”. Först och främst säger hans undermedvetna ordval här mer än han troligtvis är bekväm med att erkänna. Män ska VETA, kvinnor ska ACCEPTERA och finna sig i sitt öde.

Åsikten att män ska vara män och kvinnor kvinnor gör honom dock inte till ett undantag inom SD. Så här säger de själva om sin jämställdhetspolitik:

Som tidigare nämnts är det Sverigedemokraternas uppfattning att det existerar medfödda skillnader mellan de flesta män och de flesta kvinnor som går bortom det som kan observeras med blotta ögat. Vi är också av den uppfattningen att de manliga och kvinnliga egenskaperna i många fall kompletterar varandra och av bland annat den orsaken anser vi att alla barn bör ha rätt till både en mor och en far i sitt liv.

Det här försöker de sedan släta över genom att säga emot sig själva med meningen under en annan rubrik på sin hemsida där de hävdar att de vill ha ett Sverige där ”det finns utrymme för den som vill bryta mot traditionella könsmönster”.

Deras jämställdhetspolitiska talesperson Paula Bieler uttrycker sig så här i en intervju med SvD:

Jag är fullständigt övertygad om att rent evolutionärt så har kvinnor en större tendens att söka sig till omsorgsbranscher och mer känslomässiga argument. Män är mer rationella och har mer jägarinstinkter.

Men, nej, det är klart att det svenska samhället vore bättre om alla pappor ”visste att de var män” och gav sig ut för att bränna, plundra och våldta lite oftare. Som vikingarna. Det är ju trots allt ursvenskt, eller hur?

… Ja, förutom då om det är bilar som brinner, för då är det garanterat inte svenskar. Eller, såvida du inte faktiskt våldtar någon, för då är du garanterat inte heller svensk (såvida du inte indoktrinerats av RFSL/RFSU då). Och plundrandet… ja, jo, men brottsstatistiken….

Ni kanske trodde att jag drog paralleller till rasistiska fördomar ur tomma luften här? Ni undrar säkert varför det är en så påfallande brist på rasism än så länge? Oroa er inte, vi har slutklämmen kvar. Där pratar Tommy nämligen om ”främmande kulturer och traditioner där mannen ensam bestämmer inom klan och familj och inte drar sig för att prygla ’sina’ kvinnor och barn” och uttrycker sig smakfullt och respektfullt om offren för hedersvåld.

Haha, nej, jag skojade. Vad han faktiskt säger är att ”kast med liten kvinna från balkong har blivit en favoritsport i sammanhanget”.

Din respekt för kvinnor är enastående, Tommy. Vi känner oss verkligen värnade om.


Vill du stöda IRM:s verksamhet? Donera en slant! Stort eller smått spelar ingen roll, alla bidrag är viktiga för oss.

Bankgiro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59


Stötta vår verksamhet
  • 2.5K
    Delningar