Granskning

Ytterligare bevis för avsatta politikers kopplingar till nazister – ska ha kallat Paula Bieler för ”judehora”

Igår kunde vi avslöja uppgifter om att politikerna Ann-Cathrin Löfvenhamn och hennes man Kaj Löfvenhamn skulle ha uteslutits från Sverigedemokraterna på grund av kopplingar till nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. Även en tredje person, Tony Nyberg, uteslöts med motiveringen att han ska ha spelat en nazistisk film på ett möte. Nu går nazisterna själva ut med information om anledningarna till uteslutningarna – information de knappast kunnat få någon annanstans ifrån än politikerna i fråga. 

Det var under dagen som den högerextrema nättidningen Nordfront publicerade information om vad som påstods ligga bakom uteslutningarna i Borlänge.

Nordfront påstår att ”det handlar om en film från en påstådd ’nazistsida’” i Tony Nybergs fall. Det ska ha varit hans val att under ett möte visa en film från Realisten, en nu nedlagd nättidning som drevs av nynazistiska Svenskarnas Parti, som låg till grund för uteslutningen. Det här låter trovärdigt, då media faktiskt rapporterade om händelsen vid tillfället.

Det är snarare när vi kommer till paret Ann-Cathrin och Kaj det blir intressant. Nazistiska Nordfront hävdar bestämt att paret ska ha fallit offer för vad de kallar ”kritik mot partiledningens favorit samt guilt by asscociation och maktpolitik från SD-ledningens sida”. 

Enligt dem har Kaj vid ett tillfälle kallat SD-politikern Paula Bieler för ”judehora”, något som i sedvanlig SD-följd spelats in av någon av hans kollegor och skickats till partiledningen. Ann-Cathrin ska således ha kickats för sitt samröre med Kaj mer än något annat, även om de också nämner att det funnits skärmdumpar på olämpliga uttalanden från Facebook som kommit till partiledningens kännedom så tidigt som 2013. Som stöd för sin teori postar de ett foto på Kaj Löfvenhamns uteslutningsbeslut.

Ett antal frågor uppkommer genast.

  1. I vilket universum kan att kalla någon för ”judehora” räknas som någon typ av kritik?
  2. Om Ann-Cathrin hade postat olämpliga saker på Facebook som kunde användas för att få henne avsatt, är det då verkligen guilt by association?
  3. Sist, men absolut inte minst: Hur i hela fridens namn har Nordiska Motståndsrörelsen lyckats lägga vantarna på Sverigedemokraternas privata korrespondens med Kaj Löfvenhamn?

För att omedelbart besvara våra egna frågor:

  1. Det nazistiska My Little Pony-universum där Nordiska Motståndsrörelsen huserar i fantasin, uppenbarligen.
  2. Nej.
  3. Troligtvis genom de beryktade kopplingar till rörelsen i fråga som paret Löfvenhamn ska ha haft. De kopplingar som IRM fick tips om redan 2015, och som vi skrev om i samband med deras uteslutning igår.

Uppenbar följdfråga: Är kopplingar till nazistiska organisationer inte även de en anledning till att politiker bör avsättas med tanke på SD:s påstådda ”nolltolerans”?

Uppenbart svar: Well, DUH.


Stötta vår verksamhet
  • 523
    Delningar