Okategoriserade

Avpixlat fortsätter attackera Pernilla Andersson – det är ditt fel att kvinnor våldtas

I flera dagar har det rapporterats om hur artisten Pernilla Andersson utsatts för bland annat våldtäktshot efter att Mats Dagerlind, ”ansvarig”utgivare för Avpixlat, förvanskat och förfalskat citat av Andersson. Andersson själv skriver att hon de senaste dagarna utsatts för fler hot än hon gjort under hela sitt liv. Varje tänkande varelse hade vid det här laget lagt band på sig, men som bekant är det inte tänkande varelser som driver Avpixlat. Istället för att be om ursäkt så väljer Dagerlind att gå till frontalangrepp på Anderson och påstå att hon är ansvarig för våldtäkter i Sverige.

I en krönika berättar Dagerlind att han känner sig som jagat villebråd efter sin förfalskade text om Andersson:

Har sovit oroligt. Känner mig ihålig och närmast gråtfärdig. Jag är ett jagat djur, fritt villebråd. Media har gett sitt klartecken. Hjärtat skenar. Sköljer ned en betablockare med ett halvt glas vatten. Blir sedan arg på mig själv för att jag låter hatarna komma in under skinnet.

Dricker en kopp té och försöker samla ihop mig med lugnande andningsövningar. Händerna är fortfarande lite skakiga och det blir fler felslag på tangentbordet än annars, men det går. Det måste gå. Jag har ett publicistiskt nyckeluppdrag att utföra, jag kan inte låta hatet tysta mig, kan inte bara tänka på mig själv. Större värden står på spel, tryckfriheten och demokratin.

Dagerlind menar att han endast ville ”förtydliga” Anderssons text när han förfalskade flera citat:

Jag förtydligar därför att jag misstänker att Pernilla är medveten om det här men är förhindrad att själv vara helt tydlig med vad hon vet. Detta eftersom hon är verksam inom kultursektorn där åsiktskorridoren är extremt trång och intoleransen för andra åsikter än vänsterradikala sådana är närmast total. Att komma ut ur vänstergarderoben kan innebära slutet för en artistkarriär.

Men det tar inte långa stunden innan Dagerlind vänder på steken och anklagar Andersson för att vara medskyldig till våldtäkter runt om i Sverige:

Jag hatar sveket mot svenska tjejer på musikfestivaler, badhus och nyårsfestiviteter som nu kommer att fortsätta utsättas för sexuella ofredanden och övergrepp därför att Pernilla och hennes rödstrumpesystrar inte vill prata om den för Sverige nya grupp där de som begår dessa brott i huvudsak återfinns eller om de för Sverige nya men medeltida värderingar som är utbredda inom denna grupp. Jag hatar hur Pernilla sviker sina egna unga kvinnliga fans som kommer till festivalerna för att se henne men i stället för ett fint konsertminne får en skräckupplevelse med sig.

Och att hoten kommer i samband med att Avpixlat publicerar sin förljugna text vill inte Dagerlind veta av, istället säger han att det är Anderssons egna ord som fått henne hotad:

För naturligtvis är det inte min hyllningsartikel till Pernilla som renderat henne dessa mängder av kritiska reaktioner och en del övertramp. Det är hennes egna obetänksamma ord som åstadkommit det, i kombination med att vänsterliberal media sett till att dessa ord nått ut långt utanför den skara fans som läser hennes blogg.

Men för en gångs skull splittras Avpixlat när till och med Dagerlinds medarbetare ”Mittilandet” argumenterar för att hennes text blivit förvanskad:

5 6 7

Även en del läsare stämmer in:

1 2 3

4

Under gårdagen försökte Dagerlind tvinga sig in på Dagens Nyheter för att få replikera Pernilla Andersson och maken till fräckhet har väl sällan skådats när han hänvisar till de pressetiska reglerna. Regler som han själv just pissat på. Dagerlind hade också mage att gnälla på DN som enligt honom förvanskat Anderssons text:

CmxFGksWIAEkLZP

CmtjMDIWAAAf_EX

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.2K
    Delningar