Granskning

Avpixlat fortsätter göra bort sig – publicerar fejkad nyhet från satirsida i USA

Written by Henrik Johansson

Igår kunde vi på IRM avslöja hur Avpixlat i en artikel påstod att nwt.se mörkade sexuella övergrepp vid en studentfest men det fanns ett problem, nwt.se hade redan rapporterat om saken, först av alla. Idag fortsätter fiaskot med att Avpixlat publicerar en artikel om att Hillary Clinton skulle ha betalt personer för att sabotera ett ”Trumprally”, det finns bara ett problem. ”Nyheten” kommer från en amerikansk satirsida som även skriver om onanerande antionanidelfiner och Mc Donalds som drivs av enbart robotar. 

På Avpixlat kan en läsa följande:

Under en tid har rykten gjort gällande att det inte bara är vänsteranhängare som saboterat och begått våldshandlingar under Donald Trumps valmöten, utan att även Hillary Clinton har haft ett finger med i spelet. Nu träder en individ fram som ger detaljerad information om hur Clinton ska ha betalat människor ur olika grupper för att just sabotera och agera våldsamt under Trumps möten.

Enligt Avpixlat och den amerikanska satirsajten http://abcnews.com.co/ så ska även träningsläger anordnats:

Vidare berättar Horner att en sex timmar lång utbildning ingick i anställningskontraktet samt tröjor där det stor “Fuck Donald Trump” och “Make America White Again”. Under träningen fick de även öva på att gapa hatiska slogans om Trump i syfte att förstöra torgmöten.

Inte nog med detta, Avpixlat påstår även att satirsajten är ”vänsterliberal”:

ABC, den vänsterliberala mediakanal i USA som rapporterar denna nyhet, har kontaktat Hillary Clinton angående detta men har i skrivande stund inte fått något svar.

Pinsamt, Avpixlat, piiiiiiinsamt!

Awkward-Unique


Stötta vår verksamhet
  • 1.5K
    Delningar