Dumheter

Avpixlat skriver om den ökade antisemitismen – skyller på muslimerna

Sverigedemokraternas hatblogg skrev häromdagen ett inlägg om den ökade antisemitismen i Malmö. Ett problem som vi anser är högst verkligt och aldrig någonsin ska bagatelliseras. Men det är även ett problem som använts som ett slagträ mot muslimer. Och det är just det vi noterade när även det här inlägget, i sann Avpixlat-style, lyckades landa i samma resonemang de alltid gjort – det är muslimernas fel.

Inlägget med rubriken ”Judehatet skenar i Malmö” skriver bland annat följande:

Under 2012 och 2013 har anmälningarna om hatbrott mot judar nästan tredubblats. Och den MENA-invandrartäta staden utmärker sig så pass att Brottsförebyggande rådet var tvungna att exkludera Malmö från en del av den nationella statistiken då man kom ut med en rapport i slutet av juni – siffrorna från staden påverkade helt enkelt statistiken för mycket.

Avpixlat redaktionen försöker plocka billiga poäng genom att understryka att området är ”invandrartätt”. Men om vi nu för sakens skull säger att hatsajten menar allvar med att antisemitism är ett växande problem (vilket den också är) så anser vi att antirasister alltid ska hjälpas åt.

Så.. här kära avpixlare, har ni material till några inlägg. Följande är en kort lista på några antisemiter ni kan skriva om.

– SD-politikern och gruppledaren, Niclas Nilsson, som påstår att judar äger media. (en vanlig antisemitisk myt).

– Anders Sundholm, SD-politikern, som recenserade en antisemitisk bok som förnekar förintelsen.

– SD-politikern som avslöjades vara bakom en förintelseförnekande blogg.

– SD-politikern som ansåg att ”tyskarna vidtog tillbörliga åtgärder mot judarna”.

– Och så får vi ju självklart inte glömma SD-politikern som avslutade sitt mejl med ”Heil Hitler”.

Deras enastående inlägg avslutas med en fantastisk ”sten-kastad-mot-glashus” moment.

”Även anmälningar om hatbrott mot hbtq-personer – en annan grupp muslimer ogillar – har ökat i Malmö.”

Detta kan inte vara på riktigt. Så, Avpixlat, sajten som har ett kommentarsfält fullt med homo- och transfobiska fotsoldater och en krönikör som liknar homosexualitet med incest och menar att ”en mycket hög grad promiskuitet gav oss HIV-epidemi i Sverige”, skyller nu homofobi på… muslimer? *Applåder*. Den här gången har ni överträffat er själva.

Antisemitism och homofobi är varken ett muslimskt eller ett sverigedemokratiskt problem, det är ett vidrigt problem som finns hos alla sorters människor. Men som Bob Marley sa en gång, ”Before you point fingers, make sure your hands are clean”.


Stötta vår verksamhet