Granskning

Avpixlat utan moderering efter hård intern kritik mot Dagerlind – alla har hoppat av

Written by Henrik Johansson

Under gårdagen stängdes Avpixlatmedarbetaren som går under pseudonymen Mittlandet av efter att han kritiserat ”ansvarig” utgivare Mats Dagerlind för att ha förfalskat citat av artisten Pernilla Andersson. I mejl till IRM skriver Mittlandet att övriga moderatorer på Avpixlat hoppat av med omedelbar verkan på grund av hur Dagerlind behandlat Mittlandet. Han hoppas även att Pernilla Andersson vinner juridiska framgångar mot Avpixlat och Dagerlind. 

Mittlandet har under hela drevet mot Andersson varit tydlig med att Dagerlind bland annat förfalskat hennes citat, något som fått Dagerlind att se rött och kickat Mittlandet från sitt jobb på Avpixlat:

sdgfshfdf

På sin egen disqus-sida skriver Mittlandet om hur Avpixlat behandlat honom efter 3½år slit:

sdgdsgdsf

I mejl till IRM berättar Mittlandet att han försökt resonera med Avpixlat gällande artiklarna om Andersson, men mötts med kalla handen:

Jag har tydligt tagit avstånd från artiklarna och helt tagit Pernillas parti i mina kommentarer. Det kan säkert du själv eller dina medarbetare konstatera. Jag har även försökt få en förklaring från Avpixlat om publiceringarna, men har mötts med tystnad.

Han önskar även att Andersson når framgång rent juridiskt mot Avpixlat och Dagerlind:

Och med lycka till menade jag att jag hoppas att hon med hjälp av sitt juridiska ombud etc kan nå framgång mot Avpixlat i detta ärende.

På vår fråga hur avstängningen motiverades från Avpixlat och Dagerlind svarar Mittlandet såhär:

De sa ingenting. Inte ett pip. Svarar inte på mejl. Detta beteende är iofs inget nytt, utan något moderatorerna haft överseende med under lång tid. Men nu blev min avstängning droppen som fick det att rinna över för övriga moderatorer också, så samtliga kommer nu att säga upp sig.

Mittlandet skriver även att Avpixlat numera står utan moderering:

Ja, samtliga moderatorer har meddelat ledningen att de slutar med omgående verkan. Avpixlat står nu utan moderering.

Vi ställde frågan till Dagerlind om han ville kommentera varför Mittlandet blev kickad:

fhdhfgjg

IRM har ännu inte sett att moderatorsstatusen ändrats för de övriga moderatorerna på Avpixlat så det återstår att se om Avpixlat lyckas motivera de andra att stanna. Eller var Dagerlinds korståg mot Pernilla Andersson droppen som fick bägaren att rinna över för Avpixlatmedarbetarna?

UPPDATERING

Nu har även moderatorn ”Vendela” avslutat sitt arbete för Avpixlat, något ni ser då ”mod” ikonen försvunnit:

dsgdffdhfdh

Även Katarina Broman bekräftar sitt avhopp på Twitter:

bcvbnvbmvb


Stötta vår verksamhet
  • 1.5K
    Delningar