Granskning

Björn Söder försöker pinkwasha sina homofoba uttalanden – IRM visar hur han ljuger

När Björn Söder nu än en gång får kritik för sina homofoba uttalanden där han jämfört homosexuella med pedofiler och människor som har sex med djur så försöker Söder desperat tvätta sin homofoba buk. På Söders Facebooksida kan en läsa följande:

sfdhfdhfdhfgd

”Avliva osanningar” säger Söder alltså, låt oss se hur detta stämmer överens med verkligheten. I inlägget skriver Söder såhär:

Jag uttryckte mig dock väldigt klumpigt, vilket gav upphov till misstolkningar från mina politiska motståndare. Problemet med blogginlägg är ju att det går snabbt och man är kanske inte lika noggrann med att väga varje ord och resonemang på guldvåg, vilket gör att jag får stå till svars än idag för illvilliga misstolkningar. Jag har aldrig jämställt homosexualitet med pedofili eller tidelag, vilket några hävdar. Det är inte det jag menade i mitt resonemang. Däremot jämförde jag synen på olika sexuella avvikelser.

Men Björn, är det verkligen sant? Verkligen? Låt oss titta närmre på vad Söder skrivit:

Det är inte första gången sverigedemokrater framför grov homofobisk retorik. I samband med 2007 års Pridefestival skrev partisekreteraren Björn Söder följande på partiets tidning SD-Kurirens hemsida:

Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare.”

I ett annat inlägg kan vi läsa, med all tydlighet, hur Söder finner homosexualitet ”äckligt”:

image

sdgsdfgs

Så har Söder lyckats ”avliva” några ”osanningar”? Knappast. Så nice try Söder, men det blir inget pinkwashing idag heller….


Stötta vår verksamhet
  • 996
    Delningar