Dumheter

Björn Söder skriker åt reporter och ljuger om SD:s politik

Björn Söder twitter
Written by Henrik Johansson

Just nu riktas hård kritik mot Sveriges andre vice talman Björn Söder. Avgångskraven haglar från höger till vänster och Gustav Fridolin ställer sig frågande till varför SD ogillar att kallas rasister när de väljer en rasistisk talman:

Även Gustav Fridolin (MP) riktade skarp kritik mot Söders uttalanden.

– Jag har svårt att förstå hur en rasist som anser att samer, judar, kurder och muslimer inte kan vara svenskar ska kunna representera hela svenska folket. Han vet ju inte ens vilka svenska folket är, säger han.

– Om Sverigedemokraterna nu tycker att det är så jobbigt att bli kallade för rasister, varför har man då utsett en rasist till talman?

Samtidigt försöker Söder att värja sig mot kritiken genom att skrika åt Aftonbladets reporter och hänvisa till att hans citat sats i en felaktig kontext:

– Jag tycker att det är bedrövligt hur journalister så lättvindigt kan på något sätt vidarebefordra en åsikt som inte stämmer överens utan överhuvudtaget kontrollera vad som egentligen ligger till grund för det här uttalandet.

Fast du har ju kontrollerat hela intervjun och gått igenom dina citat?

– Jag har kontrollerat mina uttalanden. Ja, citaten stämmer men sen beror det på i vilket sammanhang man sätter in citaten.

Men märkligt nog så försvarar Söder sig med att säga exakt samma sak som han tidigare sagt till DN:s Niklas Orrenius, men som han nu menar är felaktigt!?!?

Nationella minoritetsstatusen är för att dom har en religiös, språklig eller kulturell tillhörighet och en vilja att behålla sin identitet.

”Svenska i identiteten”

Är dom då svenska?

– Dom är inte svenska.. Dom är inte svenska i identiteten eftersom dom har valt att ha… De är ju en nationell minoritet som utgår från sin egen identitet. Då ingår dom ju inte i den nationella eller svenska nationen.

Grattis Söder, just nu vinner du argumentationen på ren överraskning. För vem hade kunnat ana att du först skulle säga att citaten är tagna ur sin kontext och sedan upprepar samma resonemang för att visa att du egentligen har rätt??? Förvirringen är total.

Söder går sedan vidare med att attackera Aftonbladets journalist:

Jag förstår vad du säger men det blir väldigt märkligt när du har fått läsa frågasvar i artikeln rakt upp och ned och så är du nöjd men nu är du inte nöjd.

– Jag säger ju att citaten stämmer men att bara plocka in dem huxflux det förstår du ju väl att det beror på vilket sammanhang.

Det är inte huxflux.

– Snälla nån. Du behöver inte vara någon raketforskare. Du kan till och med jobba på Aftonbladet för att förstå detta. Om du bara plockar citat och ställer frågor utan någon inledande text.

Du kan inte förstå att folk uppfattar dig så?

– Nej, men jag förstår att ni har en politisk agenda.

Nej, det har vi inte alls. Ska du sluta skrika på mig nu?

– Jag skriker inte. Däremot kanske jag pratar med hög röst eller stark stämma. Jag skriker inte.

När Söder går över till att diskutera och ifrågasätta min yrkesroll avbryts intervjun.

Söder har under dagen vid två tillfällen försökt förklara sig på sin egen Facebooksida. Vid första tillfället försökte Söder räkna ut vem som är svensk genom mattematik och Soran Ismail:

Vid nästa tillfälle blåljuger han helt enkelt om SD:s politik och påstår att alla med medborgarskap ska ha samma rättigheter. Rättigheter som hans partikamrater motionerat om att begränsa för människor med annan bakgrund än svensk:

Vi hoppas att Aftonbladet snarast släpper inspelningen med Björn Söder så vi alla kan höra hur sveriges andre vice talman beter sig mot journalister.

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 56
    Delningar