Bröderna Ekeroth delar mer än bara efternamn och mamma. Tyvärr tycks det som att de också delar uppfattningen att inte alla politiker i Riksdagen ska granskas. På Ted Ekeroths blogg kallar han medias bevakning av Sverigedemokraterna som en ”kampanj”. Man kan i inlägget också läsa om  hur han kontaktats av människor som tycker att det är hemskt hur SD har behandlats, och Ted håller med om detta:

Att de utanför den politiska bubblan nu självmant hör av sig till oss och uttrycker sitt förakt mot det svenska mediaetablissemanget är, som jag ser det, ett trendbrott. Kanske blev Expressens, Aftonbladets och övriga journalisters idoga kampanj mot oss till slut det som blev startskottet för svenskarnas uppvaknande?

Ted tycks alltså vara helt överens med sin bror om att SD bli bevakade av media på helt andra villkor än andra riksdagspartier.
Förutom de inlägg Kent skrev förra veckan, inlägg som tydligt klargjorde att hans inställning till granskning är att Sverigedemokraterna helt borde slippa undan, så har han skrivit ännu ett. Detta inlägg handlar om den bild på en utklädd Åkesson som väckte uppmärksamhet häromdagen. Att bilden publicerades är något som Kent tycker var fjantigt och hänvisar till att två framstående socialdemokrater var utklädda till hårdrockare på partiets kongress för några år sedan. Han avslutar sin text med:

Så dels kan vi återigen se drevet från svensk media och att de inte går att lita på i något sammanhang, dels hycklande sossar. Vardag med andra ord.

Men Kent, vem är det egentligen man inte ska lita på? De som avslöjade senhöstens största politiska skandaler (i plural) eller det parti vars företrädare gjorde vad de kunde för att ljuga om och mörka sagda skandaler? Vi förstår att det känns jobbigt som politiker att det avslöjas hur man skickar bilder på lemlästade människor till skolungdomar när man ska förklara sitt partis syn på muslimer. Lika väl förstår vi att det känns jobbigt när det avslöjas att man sprungit runt på stan med järnrör, knuffat en tjej och att den rasistiska sajt som man stödjer får massiv kritik.

Allt detta är dock inte medias fel. Det är, trots att ni inte verkar vilja ta ert ansvar, ert eget fel. Det hela är inte svårare än så här:
Sluta bete er som ni har gjort hittills så kommer ni också slippa rubriker i tidningarna.