Dumheter

Mr Avpixlat gör ett försök att diskutera jämställdhet – det går åt skogen

Ni vet Mats Dagerlind? Ja just det ja, han som är frontfigur för dyngspridaren Avpixlat och medlem i redaktionen på SD-kuriren. Han har varit i farten på Twitter igen. Och jo, vi vet att han har sagt att han inte står för något han skriver på Twitter, men nej det funkar inte som en ursäkt. I förra inlägget gick vi igenom lite grundregler för att hantera sociala medier, men vi glömde denna väldigt viktiga:  Skriv ingenting du inte kan stå för.

Med det avhandlat tänkte vi ge er lite lördagsunderhållning. Vi ger er mansgrisen, myten, legeden… Mats Dagerlind:

Så, enligt Dagerlinds analys ligger det i männens natur att arbeta mer än kvinnor? Hmm…visst kan han få tro det, men nog är det lite naivt att tro att det skulle ha med gener och medfödda saker att göra? Innebär det att de män som jobbar mindre än kvinnor är onaturliga? Hur är det med kvinnor som gör karriär? Onaturliga de också? Nej, vi köper inte Dagerlinds argumentation här. Helt enkelt. Inte för att vi nånsin brukar göra det men… ja, ni hajar.

Ska vi vidare analysera Dagerlinds tweets så tycker han alltså att det är värre att inte bli sedd som ett sexobjekt än att bli sedd som ett? Ja, det är klart. Avsaknaden av sexistiska kommentarer, att ingen tafsar på ens rumpa på krogen, att inte bli bemött med en attityd som säger ”Du kan inte ha någon hjärna för enligt mig är du bara ett objekt” är ju verkligen jättetråkig. Något att sörja. Vi förstår att Dagerlind gråter sig till söms varje kväll eftersom han inte blir behandlad på sättet vi nyss beskrev. Stackars, stackars Mats.

Att Dagerlind också skriver att mannen ska ”kräva respekt i debatten” är enbart ironiskt, då debatten till stor dels styrs av… just det, män!

Men, vi förstår att det här med någon typ av analys som inte utgår från sig själv är svår att göra. Vi förstår också att Dagerlinds enda eventuella respons på det här inlägget är ”jag står inte för något jag skriver på Twitter”. Men samtidigt kan vi inte låta bli att skriva om det. För nog är det lite intressant, roande (och en smula sorgligt) att en medelålders man gång på gång på gång gör bort sig på Twitter.

Borde han inte bli FÖR obekväm för Sverigedemokraterna snart..?
(Snart = Typ nyss alltså)


Stötta vår verksamhet