Okategoriserade

Det var det här med ”riktiga flyktingar” igen…

Sverigedemokraterna har redan tidigare raljerat över vem som räknas som ”riktig” flykting eller ej. SD-kvinnor tycks följa partilinjen och anamma denna arbetsmetod, något som blir tydligt i debatten om deras kampanjfilm ”Tänk Om” där Therese Borg, vice ordförande för SD-kvinnor, är väldigt tydlig med att hedersförtryck inte är ett skäl till asyl.

Att bli hotad till livet för att du vågar ifrågasätta extremism och kvinnoförtryck – eller om du flyr från detsamma, är enligt SD inte skäl nog för att bevilja asyl. I sin debattartikel som publicerades i samband med kampanjfilmen anklagar Therese Borg flertalet personer för att svika offren för hedersförtryck:

”Vi menar att alla de personer, inte bara ovan nämnda, som är i position att kunna påverka attityder och åtgärda hedersproblematik, men som på olika sätt underlåter att göra detta bör ställa sig frågan om de har del av skulden varje gång en ung kvinna nekas att leva sitt liv i frihet från förtryck och våld”

Det finns ett gammalt fint uttryck som heter ”Du ska inte kasta sten i glashus”. I det här fallet har Therese snarare kört på glashuset med en bulldozer.


Stötta vår verksamhet

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.