Dumheter

SD-politikers krigsförklaring mot dem som vill byta korset i Svenska flaggan till en halvmåne – jag är villig att dö för att stoppa er

Written by Henrik Johansson

SD-politikern Gunilla Gomér är på krigsstigen, och inte vilken stig som helst, utan den som leder fram till första bästa väderkvarn. Gomér är nämligen villig att till vapen och gå ut i krig mot alla – jävligt oklart vilka – som tänker byta ut korset i den Svenska flaggan till en halvmåne. 

I en statusuppdatering under nationaldagen skriver Gomér en sådär mysig rant om hur folk dött för att försvara Sverige och det hela avslutas med en bön. Men det är vad som händer i mitten av denna nationalromantiska rappakalja som får oss intresserade. Gomér är nämligen villig att offra sitt liv för att stoppa de som försöker byta ut korset i den Svenska flaggan:

Tillbaka till korset i flaggan. Det finns de som vill ta bort korset ur flaggan. De som tycker att det är en förlegad symbol, i ett sekulariserade land som Sverige. Ett tidens tecken, där allt skall bytas ut i i politisk korrekthet och humanistisk favör.

Hotet om att korset en dag tas bort eller rent av byts ut till en halvmåne skära, får mig att skälva. Det är då jag reser mig i full kraft till försvar. Ställer mitt liv till förfogande, i tjänst som en soldat, i strid, på barrikaden. Gör vad jag kan i demokratins namn, för att försvara det som tidigare generationer försvarat med sina liv. Det är min skyldighet och plikt. I respekt mot dem som gav mig de förutsättningarna och den välfärd som funnits fram tills idag.

Och visst, som nationalist är det väl en fin tanke att vilja försvara något av det svenskaste vi har, nämligen flaggan, men mot vem? Gomérs uppoffring blir lite som om vi skulle gå ut på stan och skrika att vi är villiga att dö för rätten att få fira midsommar. Det är säkert många som i grund och botten skulle ogilla om midsommar togs bort såhär i midsommartider, men frågan är väl om någon verkligen vill förbjuda midsommar?

Exakt vem som Gomér är villig att slåss med, dö för eller vilken barrikad hon ska stå på är högst oklart. Vad som är säker är att vem det än är så kommer den va misstänkt lik en väderkvarn…

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.5K
    Delningar