Dumheter

Efter kalsongbilder och gråtande bebisar – DET ÄR IRM SOM ÄR OSERIÖSA FAKTISKT

Written by Oscar Schau

Det händer ibland att en får ont i ansiktet. Ansiktsmusklerna snör liksom ihop sig, hakan släpper taget, blicken fastnar och ögonlocken flackar frenetiskt. Detta hände precis. Under valrörelsen granskade vi SD Mölndal och kunde visa hur de bland annat målade ut en socialdemokratisk politiker som nazist. Dumt. Men ännu märkligare blev det när SD blev så arga över uppmärksamheten att de började håna oss på IRM. SD Mölndal ansåg det rimligt att dela bilder på gråtande bebisar föreställande oss samt en bild av vår skribent Atilla i kalsonger. Detta var vad de la sin valrörelse på, bebisbilder prioriterades framför politiken.

10602239_10152246431102477_320042033_o

Skärmdump från SD Mölndals hemsida

Nu har SD blivit stämda på 300 000 kronor av fotografen Jill Greenberg som tagit bebisbilderna. I en artikel i Expressen uttalar sig partiets pressekreterare Henrik Vinge om saken.

– Det finns ju ett regelverk kring hur man använder bilder. Ibland använder man bilder på ett sätt som man inte får. Jag tycker att det låter mycket osannolikt att det skulle ligga till grund för en stämning på 300 000 kronor, säger han.

 

När det gäller sammanhanget bilden är publicerad i är han tveksam till att det Inte rasist men hävdar skulle stämma.

 

– Inte rasist men är väl en av de mer oseriösa sidorna som deltar i den svenska politiska debatten. Deras analyser ger jag inte så mycket för, säger han.

Hej kom och hjälp oss! Orden saknas. Orimligheten ligger som en rattmuff i svalget och tunghäftan är ett faktum. För all del, kalla oss oseriösa. Vi lämnar det där, med SD Mölndals bebis- och kalsongbilder.

sdflummartilldet


Stötta vår verksamhet