Granskning

Efter SD-hyllade sajtens övergreppsvideo: Kent Ekeroth ifrågasätts ej

Efter gårdagens grova övertramp på SD-anknutna bloggen Avpixlat så var reaktionerna många och i de flesta fall fick bloggen mycket skarp kritik. Diskussionerna gick heta, inte minst i Avpixlats eget kommentarsfält där meningarna minst sagt gick isär. Men hur var då Sverigedemokraternas reaktion på det som hände? Martin Kinnunen la relativt tidigt upp ett inlägg på Twitter där han fördömde det hela men då Expressen frågar om det är så lämpligt att Kent Ekeroth hjälper bloggen med bankkonto svarar han:

Då måste man sätta det i kontexten till varför han lånade ut sitt bankkontonummer. På grund av hot vågade ingen använda sitt eget bankkontonummer. Han såg det som ett slag för yttrandefriheten.

Yttrandefriheten ja. Sen kan man kanske ifrågasätta om en riksdagsman ska göra något överhuvudtaget för att hjälpa en blogg som lägger upp våldtäktsvideor, yttrandefrihet eller ej. Men hur går det här ihop med SD:s nolltolerans? Alldeles utmärkt, visar det sig:

Partiets nolltolerans handlar om nolltolerans mot rasism, extremism och haveristiskt beteende. Jag har svårt att sammankoppla det med att låna ut ett bankkontonummer åt en blogg.

Vad ”haveristiskt beteende” är framgår ej, men det är alltså varken att ljuga sig blå om en specifik händelse, eller att stötta och stödja en blogg som lägger upp opixlade övergreppsfilmer. Vad som krävs för att den där nolltoleransen ska gälla verkar högst oklart. Eller nåja, iallafall för de i partitoppen. De lokala företrädarna tar man till synes inte lika stor hänsyn till. Konstigt, det där, det kan väl inte ha att göra med hur bundis man är med partiledningen?


Stötta vår verksamhet