Dumheter

Egor Putilovs bevis för att IRM varit inblandad i misshandel av fascist: någon sa det på twitter

Written by Henrik Johansson

Att Avpixlat/Samnytt och Egor Putilov inte är så noga med sina ”källor” har väl aldrig varit tydligare än när de anklagar IRM för att varit delaktig i en misshandel av en fascist i Göteborg. Putilov menar nämligen att ”flera användare” på sociala medier har påstått det. Och då måste det ju vara sant. Eller? 

Det var efter att en fascist från Göteborg ställt sig inför ett förstamajtåg iförd en t-shirt med den spanske diktatorn Francisco Franco som bråk utbröt. Personen i fråga blev allvarligt misshandlad och det hela filmades.

Vi på IRM började redan under tisdagskvällen få konstiga frågor om händelsen från olika troll på Twitter men la ingen större vikt vid det. Sånt här är trots allt vår vardag. Däremot blev vi under gårdagen uppmärksammade på att Samnytt skrivit om händelsen och påstått att en kvinna som kan knytas till oss var inblandad. Med tanke på att vi idag bara har en kvinna som medlem av IRM och hon råkade vara i Stockholm, dvs på andra sidan landet, blev vi såklart nyfikna på vad Egor Putilov hade för belägg för sina anklagelser:

Emellertid hävdas på sociala medier att flera av våldsverkarna kan kopplas till grupperingen Inte rasist men

[…]

På sociala medier har dock flera användare uppmärksammat att två av angriparna kan knytas till grupperingen Inte rasist men (IRM). En av dem påstås vara den kvinna som i videon syns försöka bryta Ulvens knäskål genom att trampa på den.

Okej, sociala medier säger Putilov. Vi testade göra lite vanlig hederlig källgranskning och fann snart att påståendet verkar komma från det anonyma twitterkontot ”Praktikanten – Granskning Sverige”. Eller snarare såhär, det anonyma kontot påstår att två personer filmat händelsen, och att dessa skulle var kopplade till oss. Eller snarare, en av dem har tydligen gillat oss på Facebook, SOM ÄVEN 214 000 ANDRA GJORT. Personen som pekas ut nekar till allt och varför hon ens anklagas är högst oklart:

Men nådastöten kommer som sagt med att personen gillat oss på Facebook:

Huruvida Egor ”whats his name” Putilov även anklagat Gothia Cup för inblandning i misshandeln är ännu oklart men vi kan väl än en gång konstatera att källkritik, det är inget man sysslar med på Avpixlat/Samnytt.

P.S SD-politikern som vi skrev om tidigare idag, ni vet han som försökt mörda sin systers man och fick nio år på kåken, han gillar Samnytt. Betyder det att han knytas till Egor Putilov…? 

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 729
    Delningar