Granskning

Ekeroth får prövningstillstånd – även målsägande hade överklagat

Written by Henrik Johansson

Idag meddelade Svea hovrätt att Kent Ekeroths begäran om överklagan beviljats, även målsägande lämnade in en överklagan efter tingsrättens dom.

Idag kom tillslut Hovrättens beslut och det var goda nyheter för Sveriges kanske mest skandalomsusade politiker. Ekeroths överklagan går igenom och det är nu upp till hovrätten att ta ställning till om Ekeroth är skyldig eller ej.

Ekeroth själv har bland annat anfört en hemmasnickrad youtubefilm full av paintpilar som bevis för att vakten skulle ljugit i tingsrätten. Bland annat säger Ekeroth att det är tydligt att vakten inte kunde sett när Ekeroth delade ut slaget:

”Man ser väldigt tydligt att han tittar snett ner till höger i marken”

Nej Kent, man ser inte tydligt var vakten tittar, man ser däremot tydligt hur vakten står lutad. I detta fall är det väl mest troligt att han lutar sig mot sin kollega för att höra vad han säger, men eftersom du endast ser vaktens bakhuvud så kan du inte se åt vilket håll han faktiskt tittar. Till exempel skulle vakten kunnat tittat på sina skor, en gatlampa eller som han själv säger, mot dig.

Enligt Mattias Karlsson skulle det vara omöjligt för Ekeroth att sitta kvar om han dömdes, även om den gränsen redan varit nådd – i ett normalt partier – samma minut som han gav ut en gravt redigerad järnrörsfilm och låtsades som om han var offret i det hela:

Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, menar att Ekeroth måste lämna alla uppdrag inom partiet om domen vinner laga kraft. – Då är det partiledningens uppfattning att Kent inte kan företrädare SD i Sveriges riksdag. […]

Innebär det att han kan komma att behöva lämna partiet?

– Det innebär att man måste lämna alla förtroendeuppdrag.

Vad exakt som fått Hovrätten att bevilja parternas överklagan är fortfarande oklart.


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri! Bank-giro: 478-2470 (Swedbank) Swish: 123 421 27 59 Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 243
    Delningar