Granskning

Mattias Karlsson – ödet har utsett oss patrioter att kämpa för vår nations överlevnad, nu är det segra eller död som gäller

Written by Henrik Johansson

SD:s chefsideolog Mattias Karlsson drar sig sällan för pompösa kommunikéer via sin Facebooksida. Det kan handla om allt från att Kent Ekeroth är snäll för att han klappat djur eller vem som ska bli utesluten när och hur. Men frågan är inte om måndagens utspel om att ”patrioter” nu måste slåss för ”nations överlevnad” och att ”det bara ”finns bara två val, seger eller död” är det mest hätska utspelet hittills. 

När man tittar närmre på Karlssons använder ordet splittring handlar det ofta om hur andra partier splittrat Sverige, men han har också diskuterar den ”stegrande polariseringen” och hur den sliter isär landet:

”Den ständigt återkommande och gradvis stegrande polariseringen är på riktigt på väg att slita isär vårt samhälle och leda oss ut på ett slutande plan som inte kan sluta i något annat än en bottenlös ravin av hat, splittring och våld.”

Mot den bakgrunden framstår Karlsson som en enorm hycklare när han nu målar ut SD som en grupp patrioter som måste slåss för att rädda landet och den enda vägen framåt är att segra eller dö:

Sverige är riktigt illa ute. Det har vi varit vid flera tillfällen i vår historia. Många gånger har det sett helt hopplöst ut. Vårt land har varit ockuperat av främmande stater, utländska fogdar har förtryckt befolkningen, vi har attackerats och stått ensamma mot en samlad styrka av Europas stormakter och befunnit oss i ett förkrossande numerärt underläge. Ändå har vi alltid gjort motstånd, ändå har vi alltid rest oss, ändå har vi alltid segrat mot alla odds och överlevt. Tack vare den orubbliga envisheten, övertygelsen, offerviljan och ledarskapet hos en liten skara patrioter. Vi måste vara den skaran nu. Ödet har utsett oss denna gången. Det finns ingen tid att vila eller att sörja brustna illusioner och förhoppningar. Vi har inte valt det här, men våra motståndare har på riktigt tvingat in oss i en existentiell kamp om vår kulturs och vår nations överlevnad. Det finns bara två val, seger eller död.

Nämn det parti vars främste företrädare dagen efter ett val går ut och talar om dem själva som en ”skara patrioter” som måste inleda en ”existentiell kamp” om vår ”nations överlevnad” där det bara finns två val. Segra eller dö. När du hittar denna kan du återkomma till oss och diskutera ”splittring” herr Karlsson. Tills dess kan vi diskutera hur din krigsretorik endast återfinns i extrema nationalistiska, islamistiska och revolutionära rörelser. Allt som saknas nu är väl egentligen att Karlsson skriker: ”Hell seger” till tonerna av Du gamla, du fria…

 


Stötta vår verksamhet
  • 8.6K
    Delningar