Okategoriserade

SD-politiker: Engagemang för HBTQ-frågor är omoraliskt

Den 25e juni skrev Aron Modig, förbundsordförande för KDU, en debattartikel med rubriken ”Tumma inte på människovärdet”, en debattartikel som handlade om att KDU motsätter sig dödshjälp. Över en månad senare svarar Peter Bjällheim, SD-politiker från Mölndal, på debattartikeln.

I Bjällheims svar får vi bland annat lära oss varför den förre kristdemokraten valde att lämna partiet i förmån för Sverigedemokraterna.

”Men hur är det egentligen med den moraliska och etiska kompassen inom KD? I takt med att KD slaktat allt fler av sina heliga kor så undrar man över KD:s trovärdighet. Fler än undertecknad har lämnat KD! Själv gjorde jag det i samband med valrörelsen 2010 då den då ledande personen i KD Göteborg menade att hbtq-frågor var hennes viktigaste fråga i valet.”

Förutom att peka ut engagemang för HBTQ-frågor som omoraliskt eller oetiskt fortsätter Peter Bjällheim att påpeka det moraliska förfallet inom Kristdemokraterna.

”Sedan dess har KD svängt i frågan om hjälp till insemination av ensamstående kvinnor. Man gör inget åt de höga aborttalen och man tycker att det är okej att abortera lika gamla foster som man kan rädda livet på. KD håller på att medverka till att kravet på sterilisering vid könsbyten skall försvinna. Göran Hägglund verkar inte ha något emot att ’män’ föder barn!”

… och genom detta visar Bjellheim ungefär hur mycket han respekterar HBTQ-människor, ensamstående kvinnor, kvinnor som vill göra abort och män som önskar att byta kön.

Men det verkar vara Sverigedemokraternas nya taktik, lagom till Pride-festivalen.


Stötta vår verksamhet