Granskning

Riksdagskandidat upprörs över F! efter att de sjungit låt av Säkert – VARFÖR SKRIVER INTE MEDIA OM DET!?

Written by Henrik Johansson

Riksdagskandidaten Thoralf Alfsson upprörs än en gång över hur media låter Feministiskt initiativ komma undan med allehanda jävelskap. Denna gång handlar det om att F! haft mage att på Donners plats, mitt i Almedalen, framfört Annika Norlins låt: Allt som är ditt. Även Fria Tider slår på stora trumman med rubriken: Fi:s sångstund: ”De jävlarna ska skjutas!”.

I ett blogginlägg med rubriken: F! HATET skriver Alfsson att det är förjävligt att media inte uppmärksammat hur F! spelat låten: Allt som är ditt med gruppen Säkert och Annika Norlin i spetsen:

Jag blev minst sagt förvånad när jag gick förbi Donnersplats strax efter klockan 11:00 i torsdags när Feministiskt Initiativ höll torgmöte med Gudrun Schyman och Rosanna Dinamarca i spetsen. På scenen stod en kvinna och sjöng och från högtalarna flödade texten ut.

”De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas
De jävlarna ska skjutas”

Det kändes lite makabert med tanke på den debatt om hat och hot som varit mycket intensiv under Almedalsveckan. Eftersom det var väldigt mycket folk på Donnersplats hade jag förväntat mig att få läsa något om detta och det hat som uppenbarligen spreds från Feministiskt initiativs scen men jag har inte sett en stavelse om detta i media eller på sociala medier.

Är jag den enda som reagerade på detta? Eller har F! frisedel i media?

Men Alfsson är inte ensam om att reagera, även Fria Tider uppmärksammar sången som framfördes från F!:s scen. De var dock smarta nog att clickbaita sina läsare för att blåsa dem på en slant då filmen låg tillgänglig för alla att se på Facebook:

Alfsson får förklarat för sig vad låten handlar om i sitt kommentarsfält men skam den som ger sig när det gäller att göra tolkningar med röven:

Men det slutar inte där….

När Annika Norlin själv fick frågor om texten för elva år sedan hade hon följande att säga om innehållet:

– Det har varit ganska jobbigt att folk har missuppfattat den så mycket. För mig är låten berättad historia rakt upp och ned. Om hur det känns som anhörig när någon man älskar råkar ut för någon sån här skit. Och när man känner att staten inte kan hjälpa till, det är då man hamnar i det där ”dom jävlarna ska skjutas”. Att ta itu med saken. Men jag ville bara sätta fokus på vem det är som faktiskt har gjort fel.

Men oroa er inte, Alfsson nämner faktiskt även de våldsamma nazister som fanns på plats i ett av alla sina blogginlägg om årets upplaga av Almedalen:

Det har varit mycket prat och uppmärksamhet över NMR:s närvaro i Visby. Många politiker från alla läger har uttalat sig väldigt kritiskt, även Mattias Karlsson från SD. Jag tror att nästan alla partiledare som talat i Almedalen har berört detta direkt eller indirekt i sina partiledartal.

Men när en gallerist från Kalmar sätter nazistsymboler på Sverigedemokraternas partimaterial och på en bild av Jimmie Åkesson och sedan publicerar det på sociala medier så är det uppenbart helt ok. Det fanns inget uppsåt enligt åklagaren   Mord, dråp eller vållande av annans död bestraffas alla på ett eller andra sättet av vårt rättsväsende, oavsett uppsåt.

Ja alltså vi skrev faktiskt inte att han fördömde dem, bara att han nämnde dem……

P.s Mord och dråp kräver visst uppsåt, och vållande till annans död är ett brott man kan dömas för om inte uppsåt fanns. Känns skönt att vi blir tvungna att förklara den enkla skillnaden för en person som aspirerat att styra vår lagstiftning.

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 436
    Delningar