Granskning

Se SD-politikerns frispel – jag kan gärna klä av mig naken om din fru blir upphetsad av det ditt CP

Written by Henrik Johansson

SD-politikern i Lennart Forsberg har fångats på film när han enligt de drabbade än en gång kommit förbi deras hus och trakasserat dem. Till Smålands dagblad säger Forsberg att han kommer fortsätta att trakassera paret tills han får en ursäkt för ett påstått mordhot som ska ha utdelats för ett par år sedan. I filmen ses Forsberg utdela flera hot och förolämpningar så som ”din jävla fitta”, ”du är ett cp” och påståenden om att mannen är fet. 

Paret som trakasseras av SD-politikern menar att de försökt berätta om Forsbergs beteende men att folk har haft svårt att tro dem, därför ska de tillslut valt att spela in ett av hans utbrott:

Det drabbade paret vill inte bli intervjuat om Forsbergs beteende. Men de säger, att när de försökt förklara hur han agerar, har folk tvivlat på vad de säger.

Till slut fick de nog och beslutade sig för att filma Lennart Forsberg med mobiltelefonen när han gång på gång, minst ett par gånger i veckan, står vid deras ingång till huset. Klippet lade de ut på Youtube och det har redan setts av flera personer som bor i bygden.

Paret bor inte särskilt nära Lennart Forsberg även om man på landsbygden betraktar sig som grannar när avstånden är några kilometer mellan husen.

Varför har ni inte polisanmält honom?

Mannen svarar att de har övervägt att göra det, men tvekar då de inte vet vilka konsekvenser det kan få. De befarar att Forsberg bara blir värre.

Forsberg själv menar att upprinnelsen till hans beteende är en strid om vattennivån som ska ha spårat ur:

Sedan dess menar Lennart Forsberg att mannen i huset hotat att köra på honom med traktor, han har hotat honom med en röjsåg och även försökt köra på honom med bilen. Enligt Forsberg på grund av att han drev ärendet om vattennivån i sjöarna kring Norra Sandsjö.

Vad blev domstolens beslut?

— Jag fick inte rätt, domstolen tyckte inte det behövdes.

Sedan dess är ni osams med varandra?

— Ja, de kan få ett slut på det här om de kommer hem till mig och min fru och ber om ursäkt.

När Forsberg får frågan om han är rädd för paret svarar han ja, men samtidigt har han inga problem att fortsätta göra dagliga besök vid parets gård:

Varför gör du det då?

— Vad skulle du göra om du blev mordhotad?

Det ligger några år tillbaka i tiden. Känner du dig mordhotad i dag?

— Ja, det gör jag. Min fru vågar inte ens gå förbi deras hus.

Är du rädd?

— Det är klart jag är rädd. Han är fullständigt oberäknelig.

Du vågar gå förbi huset?

— Ja, det gör jag,

Du går förbi flera gånger i veckan?

— Ja, jag motionerar. Går en mil om dagen, det är min promenadväg. Varför ska jag ändra vägsträcka bara för att de har mordhotat mig?

På frågan om Forsberg kommer att fortsätta trakassera paret säger Forsberg att det beror på om han får en ursäkt eller ej:

Paret upplever att du trakasserar dem.

— Det förstår jag mycket väl att de gör. Jag vill ha en ursäkt, sedan är saken utagerad. Svårare än så är det inte, säger Forsberg.

Du kommer fortsätta stå utanför deras fastighet tills dess?

— Det beror på hur de uppför sig. Om han fortfarande tar sikte på mig när han kör bil, då är det klart att jag gör det.

 


Stötta vår verksamhet
  • 738
    Delningar