Okategoriserade

Ett till avhopp: ”Partiet har på löpande band rensat ut de sanna idealisterna”

Det är bråda dagar här på IRM, sverigedemokratiska politiker hoppar av i en takt som vi knappt hinner med i. Den här gången rör det sig om Boden, där Patric Johansson lämnar både partiet och kommunfullmäktige. Varför? Enligt EXPO förklarar han det så här på sin facebook-sida:

”Partiet har i sin strävan att bli rumsrent krypit för mediaetablissemanget (Sic)och på löpande band rensat ut de sanna idealisterna till förmån för politiskt korrekta karriärister. Så fort företrädare har kritiserat ledningen eller blivit uthängda av EXPO har det resulterat i uteslutningsärende”

Vi kan konstatera tre saker utifrån detta:

För det första så har vi har inte riktigt samma definition som Johansson om vad ”bli rumsrent” innebär. Är det att bli rumsren att som riksdagsledamot Alfsson hävda att alla invandrare är analfabeter? Eller genom att som riksdagsman Ekeroth göra enorm skillnad på folk från olika länder?  Att Johansson kallar detta för ”politiskt korrekt” gör det hela bara… märkligare. Men, som vi konstaterat tidigare: Vi tänker nog inte på riktigt samma sätt.
Det andra vi kan konstatera utifrån detta avhopp är att enligt Johansson är man en ”sann idealist” när man uttrycker sig som Ronny Esbjörnsson tillexempel? Med tanke på att han är en av de som blivit utesluten senaste tiden måste man nästan gissa att han är en av de som Johansson anser ha blivit utrensad? För det tredje, och det här är kanske det mest intressanta: fler och fler röster höjs inom partiet till protest mot det påstådda toppstyret.

Som tur (?) är för de toppstyrande så tycks partiets medlemmar och förtroendevalda bara kunna hantera detta på ett enda sätt: genom att lämna partiet.

 


Stötta vår verksamhet