Under förmiddagen kunde Researchgruppen och Aftonbladet avslöja att EU-toppen Kristina Winbergs nära medarbetare Joel Ankar uttryckt sig grovt rasistiskt på Flashback. Bland annat har han slängt sig med fraser som följande:

att man kan kasta av ”negerungar” från lastbilsflak med högaffel, att svenskar bör tillåtas ha skjutvapen mot ”invandrarbrottsligheten” och att professor Jerzy Sarnecki är ett ”judesvin” med ”pissig fittattityd”.

I ett annat inlägg beskriver han kvinnor som gör abort på följande sätt:

Gapiga kärringjävlar som slåss med näbbar och klor för sin rätt att döda ofödda barn efter att de erbjudit sina stinkande avloppshål till allskönes oskyddade kukar

[…]

Dagens ”kvinnofrigörelse”(horifiering) är en styggelse i moder jords ögon

Vidriga och rasistiska uttalanden som SD och dess företrädare med enkelhet borde ta avstånd ifrån, men icke. Istället för att fördöma uttalandet från Ankars uttalanden väljer istället EU-toppen Winberg att beklaga sig över dem som citerat Ankar:

För dig personligen, är det okej att han uttrycker sig så här?

– Jag vill inte kommentera det mer, i och med att han är en tjänsteman här. Jag lägger det på personalavdelningen.

Hur reagerar du själv på det han skrivit?

– Det är beklagligt om det är så att de här citaten stämmer givetvis. Men jag vill inte ge mig in i någon diskussion eftersom det här är nytt för mig. Jag har inte hunnit smälta det. Men personalavdelningen måste titta på och se om det är sant.

Om det skulle visa sig att även personalavdelningen kommer fram till att det är sant?

– I och med att han är tjänsteman här tycker jag att det är personalavdelningens sak att utreda det här och ta ställning till det. Jag vill ju få besked av dem, deras åsikt om det här.

[…]

Men generellt, skulle det vara okej för dig att ha en medarbetare som uttrycker sig så här?

– Det är ju jättebeklagligt om någon har citerat någonting sådant. Det måste jag ju säga, men jag lägger det på personalavdelningen.

Är det beklagligt att man har citerat någonting sådant, eller att någon uttryckt sig så här?

– Det är väl beklagligt om någon har citerat detta. Om han har uttryckt sig så vet jag ingenting om.

Där har ni det gott folk, det beklagliga ligger inte i hans uttalanden, det är bara beklagligt att han citeras…

CmEaVlg