Granskning

Festade med nazister på ”Camp Auschwitz” – nominerad till distriktsstyrelsen för SD Jönköping

Written by Henrik Johansson

I början på januari kunde IRM avslöja hur SD-politikern Monika Evertsson och hennes man festat på ”Camp Auschwitz” tillsammans med nazister under Kuggnäsfestivalen. Paret blev snabbt föremål för en central utredning samtidigt som de fick stöd lokalt. Nu kan IRM avslöja att det stödet inte bara är en lokal företeelse, stödet är såpass stort att Evertsson, trots sin uppenbara rasism, blivit nominerad till distriktsstyrelsen för SD Jönköping. 

Under måndagen fick vi kontakt med ordförande Björn Forsell som menar att det är valberedningens förslag och att ärendet ska utredas centralt.

-Det är valberedningen som tar fram det där, och hon är inte dömd. Sen kan det hända något innan, jag tror att medlemsutskottet har ett möte denna vecka.

Men om medlemsutskottet säger att hon får vara kvar, då är det okej för er, trots de bilder och uttalande som hon lade ut på Facebook?

-Det är inte vår sak att avgöra, det är det som är så skönt, att slippa vara domare. Tillslut kanske det bara blir jag kvar och det är ju inte roligt.

Du har inte själv några åsikter om de öppet rasistiska uttalanden Evertsson fällt, eller några problem med att sitta i en styrelse med henne?

-Jag vill inte svara på det, jag vill inte föregå något, jag säger varken bu eller bä.

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 656
    Delningar