Okategoriserade

Kent Ekeroth utesluts ur Sverigedemokraterna?

Written by Simon Andersson

Vi på IRM har tidigare påpekat det rent ut sagt löjeväckande i bevisningen som låg till grund för att utesluta Gustav Kasselstrand och William Hahne. Faktorerna som användes som svepskäl för SDU-topparnas uteslutning skulle senare leda till ännu en uteslutning, nämligen den av hela ungdomsförbundet (!). När vi på IRM jämför ärendet med vad Kent Ekeroth sagt och gjort genom att bland annat använda oss av häftet som delades ut till journalister på presskonferensen där det meddelades att de bägge SDU-topparna uteslutits så blir de dubbla måttstockarna partiet använder sig av väldigt tydliga. Varför i all sin dar utesluts inte Kent Ekeroth?


 • Kasselstrand beter sig hotfullt mot partiledningen vs Kent beter sig hotfullt… mot alla
  Hotfull hälsning Kasselstrand

Ställ den här ”extremt hotfulla” hälsningen i direkt korrelation till Kent Ekeroths förehavanden. Riksdagsledamoten har vid upprepade tillfällen betett sig minst sagt hotfullt.

Han hotar media med jämna mellanrum med vad som kommer att ske när SD tar makten.
Kent hotar mediakent hotar media3Kent hotar media2

Han har låtit sitt rasistiska hatprojekt, Avpixlat, hänga ut journalisters hemadresser samt tonåringar, brottsoffer och diverse andra individer.

Han har puttat in en kvinna i en bil och beväpnat sig med järnrör. Något som han i efterhand försökte dölja genom att låta klippa om sin egen film av händelsen i syfte att svartmåla komikern Soran Ismail.


 • Kasselstrand hyllas av högerextremister vs Kent Ekeroth som får Breiviks manifest skickat till sig och hyllas av samma sorts högerextremister

Extremhögern sluter upp kring Kasselstrand

Den mest patetiska delen i bevisningen får väl ändå betraktas vara artikeln som SD använde från Expo (!) som utgår från hur extremhögern sluter upp bakom Kasselstrand och inte tvärtom. ”Åtalspunkten” (någon slags inverterad guilt by association) är ju löjeväckande i sig men det gäller att vara konsekvent. Om vi nu verkligen skall snacka om hur högerextremister sluter upp bakom någon så kan väl ingen missat att Breivik skickade sitt manifest till Ekeroth eller att nynazister slöt upp när riksdagsledamoten talade på en demonstration där han beskrev åhörarna som ”en spjutspets för att ta landet tillbaka”.


 • Gustav Kasselstrands samröre med fascister vs Kent Ekeroths samröre med alla möjliga sorters extremister
  Kasselstrand och fascismen

I fallet med Kasselstrand så var samarbetet med det italienska partiet någonting som SD själva stöttade fullt ut, trots det så användes det som bevis. En kan ju fråga sig om partiledningen också stöttar Ekeroths extremistiska kopplingar?

Ekeroth har tillsammans med Björn Söder besökt WKR-balen som tidigare stod med på FN-organisationen UNESCO:s världskulturarvslista innan den ströks på grund av sina dokumenterade kopplingar till nazismen.

Ekeroth har besökt den före detta IDF-generalen, Eiffe Eitam, tidigare politiker i det högerextrema National Religious. Eitam har uppmärksammats för att han liknat de araber som bor i Israel för en cancer samt uttalat sig om att alla palestinier borde dödas.

Ekeroth har hyllat Ungerns premärminister, Victor Orban som den enda riktiga statsledaren.

Hyllar ORban

Ekeroth har bjudit in den högerextrema islamofoben Alan Lake som är känd för att bland annat ha uppmanat till att upprätta dödslistor, till ett seminarium med Sverigedemokraterna.

Ekeroth har ett dokumenterat samröre med den våldsbejakande counterjihadrörelsen och beskrevs på deras största bloggportal, Gates of Vienna, som en av organisationens ledande företrädare.

Han har försvarat Breiviks största idol, den våldsbejakande islamofoben ”Fjordman”.


 • Kasselstrands samarbete med Fria Tider vs Kent Ekeroth som driver Avpixlat:

Det må hända att Kent Ekeroth inte samarbetar med Fria tider. Han driver dock en annan rasistisk propagandapparat, Avpixlat, som av någon anledning står för en mer rumsren rasism och inte är ideologiskt avvikande, enligt partiledningen. Kent Ekeroth har bland annat upplåtit sitt bankkonto till Avpixlats donationer, varumärkesskyddat Avpixlat, blivit beskattad för att han driver Avpixlat, påvisats driva Avpixlat genom mail- och telefonkorrespondens samt erkänt själv att hatsajten är hans eget initiativ i en intervju. Läs gärna vår senaste granskning för att se vad Avpixlats skribenter skriver, åsikter som tydligen inte är ideologiskt avvikande:

”Det är hög tid att alla goda krafter nu bildar enad front, mot politisk passivitet men också mot oreformerad importerad islam. Denna till religion utklädda våldsideologi har tillsvidare förbrukat sitt existensberättigande på vår kontinent. Det är dags att stänga och riva moskéer i Europa, dags att terrorstämpla och förbjuda muslimska organisationer, dags att stoppa tillflödet av människor till Europa som bär på dessa våldsbejakande idéer.”


 • Uttrycker gillande av rasideologiska och andra ideologiskt avvikande sidor:

Kent Ekeroth har uppenbarligen inga problem med att dela ideologiskt avvikande material från Fria tider. En sajt som Sverigedemokraterna själva ser som ideologiskt avvikande och konstant använder som skäl vid uteslutningsärenden.

Kent delar fria tiderKent delar fria tider2

Han delar även propaganda från det rasideologiska Britains first, ett parti som bland annat propagerar för att Storbritanniens befolkning skall separeras biologiskt och att landet bör vara etniskt vitt.
Kent Ekeroth BF

Han delar propaganda från den rakt av rasideologiska podcasten, Granskning Sverige.

Dessutom, oavsett om en anser att det här rasistiska resonemanget tangerar rasideologiska tankegångar eller inte så måste väl även Sverigedemokraterna hålla med om att det här i högsta grad är ideologiskt avvikande?

”Det andra argumentet utgår från att de kulturer som Europa består av, är irrelevanta däribland den svenska. Argumentationen tillmäter ingen som helst betydelse åt att svensk kultur har format Sverige till det välmående och framgångsrika land vi är – Som om det vore en slump att Sverige ser ut som det gör. Det kunde lika gärna varit muslimska araber som hade skapat samma land, verkar tankarna gå. Det är så dumt att jag blir mörkrädd. Varför tror du att muslimska och afrikanska länder, trots deras enorma naturtillgångar, är mer eller mindre misslyckade (både sett till ekonomisk utveckling och moralisk)? Slump, eller ett resultat av deras inneboende egenskaper?”

”Vad som händer idag, vilket späs på att en stor invandring(sic), är att svenskarna (uppdatering: alltså bärare av den svenska kulturen) blir allt färre medan den icke-svenska befolkningen (uppdatering: dvs de som inte anammat en svensk kultur) ökar. Med denna utveckling är det bara enkel matematik: Sverige kommer inte vara svenskt i framtiden. […] Det behövs incitament, eller snarare möjligheter, för folk att skaffa barn.[…]Vi behöver rikta ekonomiska incitament för att få den svenska delen av befolkningen att föda barn”


 • BONUSMATERIAL
 1. Kent Ekeroth om att polisen inte ska tala arabiska
 2. Kent Ekeroth och Erik Almqvist vill få invandrare att lämna Sverige genom auktion
 3. Kent Ekeroth om att en minoritet av de med medborgarskap är ”riktiga svenskar”
 4. Kent Ekeroth stödjer islamofobiska Dispatch international
 5. Kent Ekeroth talar om att invandrares barn är en del av en demografisk bomb
 6. Kent Ekeroth om att det är accepterat i arabisk kultur med våldtäkt
 7. Kent Ekeroth kallar människor för patetiska limsniffande idioter
 8. Kent Ekeroth om att ”riktiga tiggare” inte finns
 9. Kent Ekeroth hänger ut somalisk familj
 10. Kent Ekeroth sprider nazistpropaganda och kallar flyende för lyxflyktingar
 11. Kent Ekeroth om hur vi måste skydda oss från flyktingar
 12. Kent Ekeroth om hur muslimer är pedofiler och våldtäktsmän
 13. Kent Ekeroth vill starta speciella fängelser nära gränsen för utländska medborgare
 14. Kent Ekeroth hånskrattar åt 1434 döda palestinier

Missa inte heller när Kent debatterar med barn som en sann riksdagsledamot för Sverigedemokraterna!


Vi på IRM-redaktionen anser att det är anmärkningsvärt att Gustav Kasselstrand tillsammans med hela ungdomsförbundet blev uteslutna på grund av diverse saker som Kent Ekeroth i sin tur har byggt hela sin politiska karriär på. Men med tanke på all galenskap som sker varje dag inom Sverigedemokraterna så kanske partiledningen helt enkelt bara missat Ekeroths förehavanden. Dessutom är ju Kent Ekeroth trots allt bara en enskild företrädare, visserligen riksdagsledamot sedan länge, ansvarig för SD:s rättspolitik sedan länge och mannen bakom en rasistisk propagandaapparat sedan länge, men likväl givetvis en enskild företrädare. Vi rekommenderar Sverigedemokraterna att använda det här inlägget under partiets landsdagar för att göra slag i saken och visa hur mycket nolltoleransen verkligen är värd.

PS: När ni använder inlägget så är det helt OK att dölja vårt namn på samma sätt som ni dolde Expos när ni använde deras artikel i uteslutningsärendet mot Kasselstrand.

Vi bjuder på det. Med vänlig hälsning redaktionen


Stötta vår verksamhet