Okategoriserade

Avpixlat anklagar Aftonbladet för dataintrång.

Efter dagens skriverier om Kent Ekeroths redaktionella arbete på Avpixlat så kommer naturligtvis bloggen i fråga med någon form av försvar. What to do!? Det är bara att plocka fram Sverigedemokraternas standardvägledning vid svåra situationer och använda standardtips 1a. Vi skriver att det var avancerat hack!

På torsdagen erkänner Aftonbladet i en artikel att man hackat sig in i Kent Ekeroths dator och kopierat hans privata mejlkonversation. I klartext vidgår alltså Aftonbladets redaktion att de har gjort sig skyldiga till dataintrång mot en riksdagsledamot, vilket naturligtvis är olagligt. Avsikten med det brottsliga förfarandet sägs vara att man velat hitta uppgifter som styrker den egna konspirationsteorin om att Ekeroth ingår i Avpixlats redaktion.

Vi utlyser härmed en tävling. Den som kan hitta vart Aftonbladet ”erkänner” att de ”hackat sig in i Kent Ekroths dator” vinner en lyxkryssning med en magisk fantasibåt till ett land bortom molnen där allt är gjort av glass! Eller låt oss uttrycka oss lite tydligare: Aftonbladet har inte skrivit något överhuvudtaget om att de skulle ha ”hackat” (tror AP att Lisbeth Salander jobbar på Aftonbladets redaktion eller?) någons dator. Det som skett är enligt Aftonbladet detta:

Men Aftonbladet har, genom en säker källa, tagit del av ett flertal mejl­växlingar

Låter inte direkt som att någon ”erkänner” något va? Men det ska bli ytterst intressant att se om Avpixlat eller Kent Ekeroth polisanmäler Aftonbladet för dataintrång och kräver att källskyddet inte ska gälla i Sverige fortsättningsvis. Vi följer den processen med spänning. Kämpa killar!


Stötta vår verksamhet