Som vi tidigare har berättat om kör Sverigedemokraterna just nu en kampanj som heter ”Inga fler papperspoliser”. Kampanjen går ut på att poliser ska vara ute på gatan, bekämpa brott och inte sitta inne med administrativt arbete.

Ironin i det hela är att SD själva är ganska duktiga på att skapa just administrativt polisarbete, t.ex när deras ungdomsförbund går på teater. Nu har de dock tagit det ett steg längre. Bakgrundshistorien är att SD under Augustifesten i Norrköping hade ett kampanjbord. Någon som enligt Markus Wiechel tillhörde ett ”gäng vänsterextremister” (Dvs det var någon som inte höll med SD)  gick fram och tog, två dagar i rad, en bunt flygblad enbart för att slänga dem i papperskorgen.

Barnsligt beteende? Ja, tveklöst.

Men kanske inte lika barnsligt som det faktum att SD valt att polisanmäla personen ifråga. För vad de har anmält henne eller honom vet vi dock inte. Olaga papperskastning? Slöseri av naturresurser? Kast av litet flygblad?

En sak vet vi iallafall, och det är att detta måste vara själva definitionen av ”fler papperspoliser”. Både bildligt och bokstavligt.