Okategoriserade

SD tar in Hells Angels-anknuten - dömd för vållande till annans död

I en artikel i Skånska Dagbladet framkommer det att en av Sverigedemokraterna i Eslövs förtroendevalda har en minst sagt tvivelaktig relation med rättssystemet. Personen är dömd för brott mot knivlagen tre gånger, har kopplingar till Hells Angels och är dessutom dömd för vållande till annans död 2013.

På facebook har mannen, som nyligen fått ett förtroendeuppdrag i Eslöv, profilbilder som visar kopplingar till gruppen Suport 81. Support 81 anses vara det första steget för att bli medlem i mc-gänget och trots att mannen hävdar att han lagt stödet till klubben bakom sig ligger bilderna kvar för beskådan. När han dömdes för brott mot knivlagen senast under 2013 hade han året innan redan dömts för samma brott två gånger. I bilen hade han då haft kniv, batong och knogjärn. Hans egna kommentar?

Innan tänkte jag på mig själv lite som en rebell. Ingen kan bestämma över mig.

Enligt mannen har han valt att engagera sig i SD för att dom uppfyller hans förväntningar på politik. Han vill dessutom använda sin roll som politiker för att göra något för mc-gängen som enligt honom får oförtjänt negativ uppmärksamhet i media och av polis.

Men alla som är med i mc-gäng är inte kriminella. Många av de brott som begås av Hells Angels är det enskilda personer som gör. Man ska inte straffa hela klubben för det.

Gruppledare för SD Eslöv Fredrik Ottesen är vid tillfrågning medveten om mannens kopplingar till Hells Angels och brott mot knivlagen - dock känner han inte till att mannen är dömd för vållande till annans död. Vid tillfället för brottet var mannen ute och körde, skulle köra om två bilar och låg i fel körfält. Då mötte han en övningskörande kvinna på motorcykel och kollisionen ledde till hennes död. Tingsrätten kommenterade:

”Detta fall skiljer sig från normalfallet. XX har nämligen genom sitt körsätt visat en påtaglig likgiltighet för andra människors liv och säkerhet.”

Fredrik Ottesens kommentar till det inträffade, som gav mannen två månaders fängelse, är:

Hade Sverigedemokraterna haft makten hade han fått ett strängare straff än så.

Ottesen menar också på att sekreteraren och ordföranden i Eslöv bör veta om mannens domar men Ottesen helt enkelt glömt bort att han har fått informationen. Systemet med information om förtroendevaldas bakgrund bygger på deras egen information till partiet. En stilla undran från oss på redaktionen är, som vanligt, om SD ens bryr sig om vilka personer som företräder dom runt om i landet. Att dömda brottslingar själva ska informera partiet om deras domar verkar inte direkt vara en vinnande kombination… 


Stötta vår verksamhet