Okategoriserade

Tips från coachen.

Kent Ekeroths lilla projekt, och vår nya PR-byrå, Avpixlat har blivit polisanmält av Datainspektionen. Denna polisanmälan grundar sig i att man menar att Avpixlat bryter mot Personuppgiftslagen:

 ”Det minsta man kan kräva av en publicering är att de direkt personutpekande uppgifterna tas bort. Vi har sett många hälsouppgifter i de här dokumenten och uppgifter om lagöverträdelser. Dels om man blivit utsatt för brott, men även om man pekat ut andra personer som brottslingar.”

Vi förstår helt klart Avpixlats förtvivlan när de skriver:

”Den här sortens agerande från svenska myndigheter legitimerar förstås också vårt beslut att låta redaktionen vara anonym, att inte ha en ansvarig utgivare och att bedriva verksamheten från ett annat land. För troligtvis utmynnar Datainspektionens polisanmälan pga av dessa försiktighetsmått i noll och intet, och detta är Datainspektionens jurist också medveten om. Tilltaget ska mer ses som ett sätt att smutskasta oss och vår verksamhet – polisanmälan är tänkt att fungera som en fläck på vårt goda rykte helt enkelt, ett skenargument bland andra att ta till när sakargumenten tryter.”

Vi vill ju självklart inte bli av med vår främsta annonspelare hittills, därför kommer här ett par tips på hur man undviker lagens långa armar:

1. Undvik att skriva saker som anses vara olagliga i Sverige.

2. Upprepa nummer 1.

3. Om nummer 1 eller 2 inte tycks vara er grej, undvik att skriva något överhuvudtaget.

Vi på interasistmen.se hoppas självfallet på ett fortsatt lukrativt samarbete och håller tummarna för att ni ska ta våra råd på allvar. Om ni får några problem är det bara att ni hör av er!


Stötta vår verksamhet

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.