Idag publicerar Expressen nyheten att Sverigedemokraternas ordförande i Gnesta, Frida ”fotar först och släcker sedan”  Grundström misstänks för att ha anlagt den brand som hon fotat.

”29 augusti larmades polisen efter att hennes lägenhetsdörr tänts på. Attentatet kopplades samman med attacker från vänsterextremister. Redan när uppgifterna om branden blev kända väcktes misstankar eftersom Grundström haft sinnesnärvaro att ta bild på eldsvådan i stället för att direkt försöka släcka den.”

Nya uppgifter till Expressen visar på att man startat en utredning mot Frida, på grund av att man tror att hon själv utfört attentatet.

Det här är inte första gången det finns anledning att ana självskadebeteende hos en sverigedemokrat. Redan innan valet 2010 kunde man se liknande tendenser när David von Arnold misstänktes för att ristat in ett hakkors på sig själv.

”I cirka fyra timmar var flera polispatruller, tekniker och annan jourpersonal från polisen inblandade i jakten på två personer som poliskällor menar inte finns. – Det här är för jävligt, inte bara att han kostade resurser, utan det han har gjort kan inte vara annat än röstfiske, säger en polis med mycket god insyn i utredningen till Sydsvenskan. […] Intyget är utfärdat vid rättsmedicinalverket i Lund som undertecknat intyget. Och det är i det närmaste unikt i sin skärpa. ”Starka skäl beträffande läge och utseende talar för att skadan är självförvållad”, står det i utlåtandet. Enligt Sydsvenskans källor klassar rättsläkaren sannolikheten för att alltihop är fejk som 9 på en 10-gradig skala.”

Vi hoppas verkligen att detta inte är en del av den ”nedärvda essensen” som SD pratar om i sitt principprogram:

”Om det till exempel är så att en viss företeelse i olika varianter förekommit i nästan alla mänskliga samhällen i nästan alla tider, så menar vi att det är rimligt att anta den på något sätt är kopplad till den mänskliga essensen.”

För då får vi nog utöka anslaget till räddningstjänsten. Ordentligt.

Uppdatering

I Aftonbladet kan man också läsa detta om Grundström:

”I samband med attentatet berättade Frida Söderlund för flera medier att hon tidigare även misshandlats av en man som inte tyckte om Sverigedemokraterna. Hon ska även ha polisanmält att hon fått ett hakkors inristat på sin dörr. […] När Södermanlands Nyheter var i kontakt med polisen kunde de inte hitta någon polisanmälan.”