Dumheter

Åkesson ljög om invandrargängen i Sölvesborg - IRM lägger fram nya bevis

Written by Bilan Osman

Under söndagen sändes SVT-programmet ”Nyfiken på”. Den här veckan var det dags för Åkesson, som berättade för programledaren och svenska folket att invandrargäng gjorde hans uppväxt jobbig. Och att det var dessa invandrare som senare formade hans syn på invandring.

Men ETC synar partiledarens bluff. Tidningen har letat fram läraren och klasskamrater till Åkesson som inte delar hans bild. Tvärtom, många förstår helt enkelt inte varför Åkesson fått för sig att det i Sölvesborg på den tiden bodde många invandrare. Inga Wallnäs, lärare på Fallviksskolan (Åkessons gamla skola) menar att det knappt bodde några invandrare där.

- Det fanns knappt några invandrare i området. Kanske var det någon enstaka i någon klass, säger hon.

Och hennes påstående backas upp av SCB:s statistik över in-och utvandringen i Sölvesborg under 80-talet.

In- och utvandringar i Sölvesborg

 

1981: 19 utrikes flyttningar in, 12 ut

 

1982: 14 utrikes flyttningar in, 26 ut

 

1983: 14 utrikes flyttningar in, 30 ut

 

1984: 22 utrikes flyttningar in, 13 ut

 

1985: 24 utrikes flyttningar in, 10 ut

 

1986: 99 utrikes flyttningar in, 27 ut

 

1987: 107 utrikes flyttningar in, 9 ut

 

1988: 190 utrikes flyttningar in, 20 ut

Källa: SCB

Och Åkessons försök att rättfärdiga sitt hat slutar inte där. Han säger även i programmet att när han år 1995 gick med i partiet hade han ingen aning om dess nazistiska rötter. År 95 var Sverigedemokraterna inte i närheten av så rumsrena som de är idag. Intressant nog menar Åkesson att han missat allt detta:

-  Jag såg inte det, det fanns ju inga sverigedemokrater där jag växte upp och jag visste väldigt lite om partiet, säger Jimmie Åkesson i programmet.

 

Detta påstående menar flera av hans skolkamrater är lögnaktigt.

 

– Estetiken och retoriken i mitten av 90-talet var rätt tydlig. Att han var rasist och hade rasistiska åsikter var helt uppenbart för mig och dem jag umgicks med, säger Hampus Brynolf som gick på samma gymnasieskola och som idag jobbar på ett IT-företag.

Även Aftonbladets krönikör Patrik Lundberg, som gick i samma skola som Åkesson påpekar det anmärkningsvärda i att Jimmie hävdar att han inte visste om partiets bruna rötter.

Den påstådda okunskapen skär sig med bilden av Åkessons högstadieperson. Han var känd som en av ­skolans mönsterelever, allmän­bildad som få.

 

Han kan omöjligt ha missat SD-klistermärkena som hälsade att ”Siste svensken tar flaggan med sig” och ”Indianerna stoppade inte invandringen – i dag lever de i reservat”.

 

Till och med jag, som gick på mellanstadiet på samma skola, såg budskapen och de unga män som stödde dem.

Under måndagskvällen började ytterligare ett vittnesmål få spridning i social media, ett vittnesmål som gång på gång blir uppbackat bland kommentatorerna:

dsfsgfd

Det hela blir ännu mer märkligt när man läser den tidning som skickades ut till SD:s medlemmar 1995 och som Åkesson omöjligt kan ha missat. I tidningen kan man läsa följande artikel:

1622768_454260174674762_1699018518_n

Vi kan också se hur SDU erbjuder specialpris på vitmakt bandet Pro Patria som sedermera blev Pluton Svea. Pro Patria hade ”hits” som Född vitFosterland och Känga ner, varav den sistnämnda fått något av kultstatus(bland nazister alltså).

vxccbvcnc

595px-Pp_svenskmakt

 

Ja, vad ska vi säga? Antingen har Åkesson suttit i direktsänt tv och försökt dikta ihop historier för att framstå som mer sympatisk, eller så har han börjat tro på sina egna lögner. Hursom, så är det illa.

UPPDATERING

I en debatt från 98 med Åkesson själv så nämner han inte dessa ”problem” med invandrargäng, han har heller inte någon koll på hur många invandrare Sölvesborg har. Åkessons uttalande börjar vid 4.40


Stötta vår verksamhet
  • 85
    Delningar