Dumheter

Alfsson är fast i sin islamfobi, vill ta Sverige tillbaka till 1500-talet

Thoralf Alfsson. Ni känner igen namnet vid det här laget, och ni vet också hur han ser på islam. Han har gjort det väldigt tydligt att religionen inte står högt i kurs hos honom, men riksdagsmannen tycks vilja ta det längre och längre och längre för varje blogginlägg han skriver om saken.

Nu har han författat ett inlägg som handlar om den hemska islamisering som pågår i Sverige. Nu undrar ni förstås vad han grundar detta på. Jo, så här är det: I Kalmar har ett halalslakteri öppnats. Vad är då problemet med sagda slakteri? Frångår de reglerna som finns kring slakt i Sverige? Plågar de djuren? Nåväl, nu plågas väl visserligen alla djur som dödas på något sätt (inte ens som köttätare går det att blunda för faktumet att köttindustrin inte alltid är gullegull). Men nej, halalslakteriet i Kalmar bryter inte mot några regler utan bedövar djuren innan de dödas.

Det Alfsson motsätter sig är helt enkelt att det handlar om islam:

Att det anrika Kalmar Läns Slakteri numera ägnar sig åt muslimsk halalslakt gör nog att många inom speciellt jordbruket undrar vad som pågår i vårt land. Jag kan berätta att det kallas islamisering! Det pågår dessutom dagligen i vårt samhälle. Jag mår illa av det!

Alfsson mår alltså illa över att det läses böner över djuren innan de slaktas. Vi kan inte låta bli att stilla undra om det är något att hetsa upp sig över egentligen? I slutet av inlägget konspirerar han också över huruvida ”etniska svenskar mitt i livet” ska ”tvingas äta halalslaktat kött”. Ett uttalande som är konstigt av inte bara en anledning. För det första är det såklart så att även en ”etnisk svensk mitt i livet” kan vara muslim. För det andra så har vi svårt att se hur ett tvång skulle se ut. Tvångsmatning medelst tratt av alla icke-muslimer kanske? Nä, det verkar högst osannolikt. Vem som helst med lite hjärna förstår hur långt från verkligheten det ligger att prata om ett sådant tvång.

Alfsson kan heller inte, i vanlig ordning, låta bli att släppa fram konspirationsteoretikern som vi lärt oss bor i riksdagsmannens huvud:

alfssonlogga

Ja. Det kan vara en vriden halvmåne. Eller så är det en parentes. Eller så föreställer det något helt annat - eller kanske är det bara prydnad för att piffa upp loggan lite? Fast nejdå, Alfsson är helt på det klara med hur det egentligen ligger till:

En förtäckt muslimsk symbol i loggan. Det kan man utan tvekan kalla för en flört med den muslimska befolkningen i Sverige och ett steg i smygislamiseringen av vårt land.

Mm. Mycket rimligt. Nu är det så att vi inte vill vara elaka i onödan, men ärligt talat… den här mannen sitter i Sveriges riksdag. Hur gick det till egentligen..?

Men. Det räcker inte med att Alfsson angriper halalslakt. Nu kommer vi till det riktigt läskiga. För inte nog med att han förfasar sig över slakteriet, han tar även upp böneutropen i Fittja. Ja, ni vet de där typ tre minuterna varje fredag…

Islamiseringen av vårt samhälle fortgår i oförminskad styrka. För någon vecka sedan var det dags för det första böneutropet från en minaret i vårt land. Jag undrar vad Gustav Vasa hade gjort på sin tid med dessa böneutropare?

Att uppmärksamma Sveriges grundlag och religionsfriheten tycker vi inte riktigt kan räknas som ”islamisering” men å andra sidan så är vi inte islamofobiker heller. Men, vad menar egentligen riksdagsmannen med meningen ”Jag undrar vad Gustav Vasa hade gjort på sin tid med dessa böneutropare?”. Ja, vad HADE han gjort? Med tanke på att den gamle kungen inte var särdeles schysst ens mot kristna människor så kan vi bara tänka oss vad han hade gjort med människor av andra religioner. Det är inte helt främmande att tro att Vasa hade låtit döda nämnda böneutropare.

Är det så riksdagsmannen vill ha det? Det kan vi inte spekulera i. Vi kan bara konstatera att det är ett mycket märkligt uttalande, och mest av allt: vi blir mycket bekymrade över att vi uppenbarligen har en riksdagsman som vill ta Sverige tillbaka till 1500-talet.

***UPPDATERING***

Alfsson skriver ytterligare ett inlägg om logotypen:

I samband med att jag skrev om den halalslakt som pågår vid KLS Ugglarps slakteri i Kalmar kontaktade jag VD Johan Andersson och undrade om han hade någon förklaring till varför man använde sig av den muslimska symbolen ”halvmånen” i sin logga

[…]

”KLS Ugglarps logotyp har sitt ursprung i den livsnödvändiga solen och med sina mjuka former ger den positiva associationer. Det är anledningen till solen, färgerna och typsnittet i logotypen.”

 

Jag har aldrig sett att man avbildar solen på detta sätt i något sammanhang. Utan ser det som en mycket krystad förklaring.

För Alfsson duger ingen förklaring förutom sin egen…


Stötta vår verksamhet
  • 5
    Delningar