Dumheter

Alfsson censurerar kritiska frågor efter IRM-avslöjande - missar att det är vi som frågar

Igår kunde IRM avslöja att den före detta riksdagsledamoten, och numera kommunpolitikern, Thoralf Alfsson fått ett frispel efter att brandkåren sagt att det är bra om kåren speglar befolkningen och kan fler språk en svenska. Det här föranledde ett fåtal kritiska kommentarer i Alfssons kommentarsfält, men samtidigt fick vi känslan av det fanns fler som inte släpptes fram. Därför prövade IRM att slänga in några kritiska kommentarer under pseudonymen Henrik för att se hur mycket ”yttrandefrihetsförespråkare” Alfsson egentligen är. 

Som sagt så började det med att Alfsson läst en text på Barometern om hur brandförsvaret tyckte det vore bra med mångfald i kåren och om fler brandmän kunde andra språk, något som fick Alfsson att bygga en gigantisk rasistisk halmgubbe:

Vänsterflummet eller för den delen hela den mångkulturella eliten inom 7-klövern har nu slagit klorna även i våra brandkårer. Helt plötsligt är arabiska en av de viktigaste egenskaperna och kunskaperna för att bli brandman. De fysiska egenskaperna och utbildningen är inte längre prioriterade. […] Nej, alla är inte överens om att mångfalden inom brandkåren måste öka. Vi pratar svenska i Sverige, inte arabiska.

Vi bestämde oss för att rikta ett par väl valda följdfrågor till Alfsson: 1a Vi svarar nu artigt men bestämt att vi sett filmen och läst artikeln, men fortfarande inte funnit stöd för inlägget. Den kommentaren publicerades aldrig av ”yttrandefrihetsivrare” Alfsson: 1Kommentaren ovan publiceras alltså inte, men denna släppte Alfsson fram:

”Hela europa är på väg att gå under pga invasionen från muslimska länder.” Det är så jag ser på saken, så på den punkten har du uppenbarligen missförstått mig fullständigt. /lsw14

Vi påpekar detta för Alfsson och kommentaren går igenom: 3a Vi svarar igen med ett par väl valda frågor: 2 Nu tar Alfsson till en ny taktik där han väljer att svara i kommentarsfältet fast utan att ta med vårt inlägg här ovan: 4a Som ni kanske märker är inte Alfsson en kille som jobbar med logiska argument och en stringent tråd, men visst vi gör ett försök att redan ut saken och nu helt plötsligt får vi svar: 3 5 Eftersom det börjar bli sent i skrivande stund så tänker vi att sista svaret från vår sida får komma här, så kära Thoralf, here goes:

  1. Det är alltså inte en mänsklig rättighet att få kommentera överallt och när en vill. Därför kan vi inte annat än acceptera att du inte vill publicera dessa jobbiga frågor. Och inte för att vara den som är den, men om det vore en rätt att kommentera vid ”källan” så borde ju alla våra kritiska, men hövliga kommentarer släppts igenom. 
  2. Om du får hot från någon så hoppas jag verkligen att du anmäler detta och vi tar självfallet avstånd från dessa människor. Nu var dock ingen av de kommentarer vi fällde kränkande för annat än ditt uppblåsta ego, men dessa plockades bort ändå. 
  3. Än en gång, hur vet du att våra följare aldrig kollar källan? Vi har sett filmen och din halmgubbe om att det arabiska språket är viktigare än fysiken hos brandmän stöds ej. Vi ställer oss även frågande hur du ena dagen kan skryta med att du får så många nya följare från oss, och andra dagen påstår du att ingen kollar källan, hur ska du ha det?
  4. Du har inte svarat oss, du har bett oss se filmen, vilket vi gjort och du har sagt att vi är välkomna till Sverigedemokraternas verklighet. Det käre Thoralf, är inte ett svar på våra frågor.
  5. Vad vi skulle ha att göra med ”ett antal personer som ställer frågor” är högst oklart. Och huruvida de blivit avklädda eller helt enkelt inte fått fortsätta ställa frågor… Ja, det lämnar vi åt läsarna att fundera över. 

Mvh pseudonymen Henrik


Stötta vår verksamhet
  • 905
    Delningar