Dumheter

Alfsson startar krig med ännu en författarinna

Det finns mycket som den sverigedemokratiske riksdagsmannen Thoralf Alfsson borde hålla sig ifrån, nu kan han också kryssa av ”litteraturkritiker” på listan. Alfsson har nämligen varit inne på Avpixlat och läst om en bok som får Alfssons blodtryck att stiga i taket. Faktiskt såpass att han nästan svär. Vad är det då för bok som Alfsson är så arg på? Han skriver själv så här:

Läser på Avpixlat att författaren Viveca Sten låter Sverigedemokraternas partiledare vara mördaren i hennes senaste deckare. Det är så jäkla lågt!

Ja, det är ju inte så snällt att framställa Jimmie Åkesson som mördare. Det kan faktiskt vi också hålla med om. Men, som vanligt ligger det en hund begraven här. För läser man det som Alfsson citerat från Avpixlat så står det nämligen så här:

Viveca Sten är en Sveriges många uppskattade deckarförfattare och hennes böcker om ond bråd död i pittoresk Sandhamnsmiljö har även filmatiserats. I sin senaste bok, “I farans riktning”, har Sten – oroad som hon säger sig vara över Sverigedemokraternas inträde i Sveriges riksdag – valt att rycka ut som stödtrupp och hjälpa opinionsbildarna inom sjuklövern och media att demonisera SD.

Följaktligen figurerar i mordintrigen denna gång “främlingsfientliga strömningar”, och med risk för att spoliera någons hängmatteupplevelse i sommar visar det sig till sist att det är ledaren för partiet Nya Sverige och dennas närmaste man som är de ondskefulla mördarna. Innan vi får reda på detta har vi bland annat också fått stifta bekantskap med en polis med invandrarbakgrund som utsatts för rasistiskt våld och fått veta allt om Nya Sveriges kopplingar till Ku Klux Klan i den amerikanska södern.

Vi måste faktiskt säga att det är lite hoppingivande att en framstående Sverigedemokrat som Alfsson nu erkänner att SD är främlingsfientligt. För Alfsson säger ju klart och tydligt att det här måste handla om SD, och eftersom boken handlar om ett främlingsfientligt parti.. ja, ni hajar va? Det som skrämmer oss lite mer är dock att Alfsson tydligen också känner igen detta om kopplingar till Ku Klux Klan. Men vi väljer nog ändå att avvisa det hela som ännu en av Alfssons, och Avpixlats, konspirationsteorier. Så här i sommartider kanske offerkoftan kliar så mycket att det blir svårt att tänka, helt enkelt.


Stötta vår verksamhet