Dumheter

Sverigedemokraterna: Många är rädda för nationaldagen på grund av tjafs om pärlugglor

Snart är det nationaldagen, eller som vi väljer att kalla den: Lilla SD-julafton. Ja, ni vet den där dagen som vi inte får fira trots att det firas för fullt ute i landet, med blågula flaggor och sill. Dagen som inte alls är så stigmatiserad som SD vill ge sken av, men som många svenskar helt enkelt inte är sådär jätteintresserade av. Vi vet inte riktigt hur SD tänkt förändra just det, kan man tvinga folk att fira en högtid? Nåväl. Blir det solsken så kommer säkert många fira på något sätt, av den enkla anledningen att de är lediga den dagen. Men. Sverigedemokraterna kommer såklart genomföra egna firanden runt om i landet. Just för att spä på den där uppfattningen att dagen som firas, inte får firas.

Det mest mystiska inlägget om detta som vi har hittat hittills, ligger på SD Lilla Edets hemsida. Ska vi vara ärliga förstår vi nog inte riktigt vad de menar, men vi hoppas att vi kanske har någon smart läsare som kan hjälpa oss?

Jag vet att det är många som är rädda för nationaldagen på grund av tjafs om pärlugglor och alla ursäkter för att vi är svenskar och undrar vad som hänt.

Ni som har medlemskap, pröva något nytt: Anmäl er till distriktets nationaldagsfirande. Träffa otaliga likasinnade och var stolta över att få lov att vara svenskar, vad våra förfäder gjort genom århundradena, så att vi har ett eget land och ett hem på jorden.

DET NI! Och troligen potatissallad.

Förra året var jättebra.

Det här väcker så, så många frågor. För det första: Vem är rädd för nationaldagen? De tusentals människor som firade den på Skansen förra året kanske? Och VAD har pärlugglor med saken att göra? Det känns som att vi missat en vital del av icke-debatten om 6 juni här. Vi vet att man på nationaldagen firar med… tja, kanske svenska flaggan, nationalsången och såna typiskt ”svenska” saker. Men var i det hela kommer pärlugglorna in..? Kanske är det helt enkelt så att det är något särskilt för just Lilla Edet?

Och sen det här med att ”få lov att vara svenskar”. Vi vet inte riktigt vem som hindrar någon att vara svensk..? Eller jo, det vet vi ju visst: Sverigedemokraterna. För de tycker ju helt enkelt inte att alla ska få vara svenskar. Så ska de…protestera mot sig själva? Eller är det HÄR pärlugglorna kommer in? Är det så att pärlugglor tvingar folk att inte vara svenskar?

Att det troligen blir potatissallad känns dock stabilt. Vi ser framför oss en tiokiloshink med varsin sked - bara att äta! Låter det inte lyxigt (och svenskt!) så säg. Vi får bara hoppas att inte pärlugglorna kommer dit och snor all (trolig) potatissallad från de firande bara. Det vore ju för trist.


Stötta vår verksamhet
  • 1
    Dela