Dumheter

IRM listar SD:s nya superursäkter - säg va du vill så länge du inte motionerar om det

gif
Written by Atilla Yoldas

Har ni också lagt märke till hur dumheter inom SD följs upp och bedöms centralt i partiet? Detta inlägg kommer fokusera på de ursäkter som enligt SD ska rättfärdiga politikernas plats i partiet, oavsett hur stora övertramp det handlar om. Eftersom det finns otroligt många (likväl korkade) ursäkter valde vi att dela upp inlägget i två delar.

Så som det framstår är det hon har sagt ingenting som går i linje med partiet. […] Självklart ska man från samhällets sida ge stöd och det är ingen lätt situation att ta sig ut ifrån. Det tyder på en naivitet om hon säger att det bara är att lämna.

Ovan är början på ursäkten som ges från Paula Bieler, talesperson för jämställdhetsfrågor i partiet, angående Anna Hagwalls förvånansvärda uttalanden om att ansvaret hos en kvinna som blir misshandlad av sin partner ligger hos kvinnan. Att kvinnan ”inte ska gnälla” och att det ”bara är att gå vidare”. Med denna vetskap om riksdagsledamoten kommer ursäkt #1 på listan från Bieler:

Men det är inte som att hon driver en politisk linje i det här. Den politik som hon driver är inom andra områden. Att åsikterna i sig skulle leda fram till några större åtgärder har jag svårt att se, säger Paula Bieler.

Anna Hagwall driver politik inom andra områden, och därför ska vi inte bry oss om det faktum att hon inte har någon form av förståelse för kvinnor som misshandlas i sina relationer. Ok. Vi är väldigt övertygade, Paula, bra jobbat.

Margareta Larsson är nästa person på listan av superursäkter. Margareta är riksdagsledamoten som vill fängsla konstnärer som målar vaginor, och som själv levererade ursäkten:

Är det seriöst av en folkvald politiker att framföra en åsikt bara för att raljera och provocera?

– Som riksdagsman måste man vara raljerande och provokativ.

Men hur ska väljarna veta vilken politik du vill genomföra?

– Jag är tydlig. Det jag sa i talarstolen tycker jag, men jag kommer inte att arbeta för att verkställa det, säger Margareta Larsson

”Jag vill fängsla konstnärer som målar vaginor men jag kommer inte arbeta för det” är i princip det Larsson säger. 

yeah_sure_friends

Julia Kronlid, riksdagsledamoten som inte accepterar evolutionen och vill lära ut ”alternativ” i skolorna, kommer härnäst. Varför uppmärksammade inte SD hennes kreationistiska önskningar angående utbildning? Jo, av samma anledning som både Anna Hagwall och Margareta Larsson kommer undan:

Det här är ingen fråga som jag driver politiskt över huvud taget, det här är min högst personliga åsikt.

Kronlid fortsätter att ursäkta sin önskan genom att hänvisa till religionsfrihet och yttrandefrihet, och undviker således att granskas av partiet. Det verkar vara populärt att en som riksdagsledamot är övertygade om att de kan tycka och tro precis hur de vill utan konsekvenser.

Kommer ni ihåg mannen som inte ville sluta använda sin nazikeps? Det gör vi också. Robert Stenqvist hamnar på ursäkternas topplista då han inte bara  trots vetskapen om märkets koppling till nazism  bestämt sig för att fortsätta bära den, men han får även stöd från partiet:

– I det här fallet kan man konstatera att det ej förekommer några politiska budskap på kepsen eller andra kläder av samma märke. Det är ett arabiskt företag som äger märket och det finns ingenting som tyder på att ägarna tillhör någon politisk rörelse, säger Martin Kinnunen och fortsätter:

– Det kontroversiella här tycks vara att märket blivit populärt bland extremister i andra länder men vi kan inte klandra någon som bär ett plagg på grund av vilka andra som bär liknande kläder.

Att märket är förbjudet i Tysklands parlament av exakt den anledningen att märket är såpass kopplat till nazism kvittar för SD. De kan ju inte klandra någon som bär nazistkläder, bara för att nazister bär dem också. Det skulle ju vara tråkigt om ”nolltoleransen” kom till användning.

Näste person, en solklar mästare på ursäkter, är Kent Ekeroth. Vi väljer att sålla bland ursäkter som uttalats för och av Ekeroth, och spara flera godbitar till nästa inlägg. I detta inlägg lyfter vi hans ursäkt efter att ha hängt ut barn på sin blogg:

– Har inte hängt ut några.

Kent Ekeroth blånekar att han har hängt ut en 16-åring på sin blogg, när en print screen fortfarande ligger uppe för alla att se. Denna metod måste vara relativt ny i partiet. Eller? Har ni glömt bort SD:s fusklapp kanske?

fusklapp 2

Något som blivit allt vanligare är att man ursäktar sina politikers galenskap med att de inte tänker göra handling av sina ord. 

Typ:

Valfri SD-topp: ”Hey, det här med förintelsen verkar chill!”

Valfri SD-pressis: ”Ahh, alltså hen har ju inte tänkt göra politik av saken så allt är lugnt i våra ögon”

 


Stötta vår verksamhet