Dumheter

Ekeroth inblandad i nytt krogbråk - livvakten fick tokspel och började spruta pepparspray

Kent Ekeroth
Written by Henrik Johansson

Att det blir tumult när riksdagsledamoten Kent Ekeroth går på krogen är inget nytt, därför blir vi heller inte förvånade när Aftonbladet än en gång rapporterar om bråk i samband med att Ekeroth besökt en krog. 

Under lördagsnatten besökte Ekeroth James Rockbar i centrala Halmstad, ett besök som kom att få smärtsamma konsekvenser för de andra kroggästerna:

– Folk reagerade på att han dök upp och det blev lite tryckt stämning men absolut inte hotfullt, säger en anställd på krogen.

Efter en stund gick tre andra gäster fram till SD-toppen.

– De bad honom att lämna, säger en annan kroggäst som blev vittne till alltihop.

Enligt vittnet vägrade riksdagsledamoten att gå därifrån.

– Efter en ordväxling på omkring 20 sekunder blev det total kalabalik. Ekeroths säpovakter tog fram pepparsprej och teleskopbatong.

Enligt barpersonalen och flera vittnen så ska Ekeroths vakt fått ett ”tokspel”:

Den här livvakten fick tokspel. Han började skrika ”backa” och sprejade vilt omkring sig med pepparsprejen. Flera gäster och våra ordningsvakter fick sprej på sig när de kom fram till platsen. Det var ett jävla tumult.

Flera ögonvittnen som Aftonbladet talat med är överraskade över vad de samtliga kallar för en ”överreaktion”.

[…]

– Jag fick ta hand om flera gäster som fått sprej på sig. En tjej stod i ett hörn och hulkade. Att spreja vilt omkring sig så att flera blir träffade är ruttet, säger en anställd på krogen.

Men Ekeroths minnesbild är som många gånger förr tvärt emot det alla vittnen säger, Ekeroth menar istället att han blivit ofredad och att vakten agerat korrekt.

Med tanke på mängden bråk kring Ekeroths krogbesök har vi på IRM producerat en liten instruktionsvideo som ni kan se och öva till så att ni är förberedda den dag ni finner på samma krog som Ekeroth:


Stötta vår verksamhet