SD i Ystad har skrivit en motion till kommunfullmäktige som vi anar kommer leda till en del höjda ögonbryn och spridda fnissningar.  Detta misstänker vi eftersom det var de reaktionerna den fick från oss.

Motionen heter ”Rätt till smärt och religiösfri död” och bara det får oss att hålla för munnen och kväva ett skratt. Om det nu vore så att vi gillar att påpeka syftningsfel skulle vi såklart undra hur en ”smärt död” går till. Det måste i vart fall vara en smal sak…

Men vi behöver inte göra oss lustiga på bekostnad av viss brist i svensk grammatik, för motionen i sig är helt fantastiskt korkad. I korta drag går den ut på att man ska förbjuda religionsanknuten slakt, t.ex Halal. Argumenten för detta är att det är ”barbariskt” att tappa djur på blod när man slaktar dem.

Det komiska är dock att man i nästa stycke närmast glorifierar det forna Sverige och gammeldags djurbruk. Man skriver att ”Sveriges ursprungsbefolkning” betraktade sina boskapsdjur som ”familjemedlemmar”. Allt var bättre förr, helt enkelt! SD Ystad har dock missat en liten detalj.  Att slakta sina boskapsdjur genom att tappa dem på blod var väldigt, väldigt vanligt i Sverige på den ”gamla goda tiden”.  Så vanligt att ingen annan slaktmetod förekom.
Först 1937 tillkom en slaktlag som säger att djuret måste bedövas först.

Alltså, i samma motion som SD Ystad fördömer en slaktmetod hyllas den också. Vi kan bara hoppas att kommunfullmäktige håller masken och inte skrattar lika gott som vi åt denna dumma, dumma motionstext. Däremot hoppas vi att övriga partier gör slarvsylta av SD i debatten.