Dumheter

Erik Almqvist - om kvinnor bara var lite mer självbevarande hade våldtäkter undvikits

Erik Almqvist twitter
Written by Tobias Lundeqvist

Erik Almqvist (mest känd för sin medverkan i den rasistiska actionkomedin ”älskling jag krympte hjärnan”) fortsätter sitt twittrande om kvinnor. Tidigare idag deklarerade Almqvist att ”män ofta har bättre åsikter” än kvinnor och nu ger han sig in i diskussionen om vem som bär skuld vid våldtäkter:
längrestraffalmqvistFå se nu: om svenska tjejer var mer ”självbevarande” så skulle de alltså rösta på ett parti där man anser att tjejer har sämre åsikter än män? Verkar väl snarare vara självbevarelsedrift att låta bli? Det luktar victim blaming här. Och jadå:

vicitmblamingVi har hört den förut. Offer för våldtäkter borde ha gjort si eller så. Almqvist lever kvar i sin lilla gubbklubbsvärld från 1920. Vi förväntar oss naturligtvis inget annat från en vuxen människa som på allvar går runt och säger ”skit i den här lilla horan” åt folk han inte känner. Här är en radikal idé att fundera över (för Almqvist och andra som känner sig manade): våltäkter beror på svinet som utför dom. Inte den som drabbas. Svårt att ta in?

***UPPDATERING***

Almqvist fortsätter hetsa mot offren:

vhfghfhdfh


Stötta vår verksamhet
  • 75
    Delningar