Sverigedemokraterna har under ett par år nu utlovat en mediesatsning som ska bryta upp den ”politiska korrektheten” men projektet har kantats av falska löften och fiaskon. Senast ut är en skattesmäll och hot om rättsliga åtgärder.

Det hela började någonstans runt 2012 då Erik Almqvist utlovade en mediesatsning:

Samtiden kommer till en början att vara en nättidning, men ambitionerna är ”mycket högre än så”.
– Det kommer inte bli som Avpixlat.
Hur menar du då?
– Det här ska vara bredare och dessutom kommer initiativet inte från en invandringskritisk miljö eller från partiet, utan utifrån, från folk som är vana att jobba med journalistik. Ambitionen är att vara bredare i rapporteringen, inte bara i ämnesval utan vi kan också tänka oss ha kolumnister som är liberala, kristdemokratiska eller även från vänstern om det skulle finnas intresse. Vi har redan nu fått napp från andra politiska läger.
Satsningens första fiasko var att Erik Almqvist gjorde en egen mediesatsning på Youtube med dokumentären: ”Helrör och järnrör - en kväll på Kungsgatan”. Almqvist fick sluta, men återanställdes lika snabbt som ”konsult”:

Expressen kan nu berätta att det beror på att den ekonomiska uppgörelsen kärvar.

Ett par dagar innan partiet skickade ut pressmeddelandet i nyårshelgen hölls ett extrainkallat partistyrelsemöte. Under mötet gavs det inte något större utrymme för diskussion. Den yttersta partitoppen meddelade att förhandlingarna med Erik Almqvist lett fram till att han ska lämna riksdagen och partiet, men också att han anlitas som konsult för medieprojekt via partiets bolag Samtid & Framtid AB.

- Vi kommer att anlita hans bolag som konsult, sa partisekreteraren Björn Söder till TT den 30 december

[…]

Partiet har inte velat avslöja summan som Almqvist ska få fakturera men enligt uppgifter till Expressen har den aktuella summan hittills varit cirka fyra miljoner kronor - pengar som väl täcker de cirka två miljoner kronor Almqvist skulle ha fått i vanlig lön och fallskärm från riksdagen från skandalen och fram till ett år efter mandatperioden.

Nästa problem som Samtiden stötte på var att ingen ville jobba för tidningen, något som ytterligare försenade uppstarten. Efter många om och men fick man tillslut till det, Tidningarnas Telegrambyrå(TT) skulle till och med leverera nyheter åt tidningen:

TT kommer att leverera texter till SD:s nya nättidning Samtiden, vilket väcker starka känslor på redaktionen.

TT:s redaktionschef Mats Johansson har den här veckan informerat personalen om det nya avtalet, som väckt starka reaktioner internt.

– En del tycker att vi borde kunna säga nej, en del att det inte är konstigt alls att vi gör det, säger Mats Johansson till Medievärlden.

[…]

Samtiden ägs av SD via aktiebolaget Samtid & Framtid AB som är ett helägt dotterbolag till Blåsippan AB som i sin tur ägs av Sverigedemokraterna. SD:s kontaktperson har varit Erik Almqvist, som tidigare var ekonomisk-politisk talesman men tvingades sluta efter den så kallade järnrörsskandalen.

– Ja, han har varit inblandad, bekräftar Mats Johansson.

Samarbetet avslutades dock efter ”hela” två timmar:

TT Nyhetsbyrån avslutar avtalet med Sverigedemokraternas nättidning Samtiden – efter bara två timmar. 
– På sidan fanns material som var markerat TT, men som inte kom från oss, säger TT:s redaktionschef Mats Johansson, till DN.

När man trodde att det inte kunde bli mer av ett fiasko så visar det sig att man nu riskerar åtal och rättsliga åtgärder för att ha lämnat oriktiga skatteuppgifter. Notera den låååånga tystnaden som uppstår när reportern påpekar att ett halvår inte är allt för lång tid tillbaka, vilket Kinnunen försöker påskina: