Dumheter

SD vill inte ha hit förföljda författare, men att skydda rasistiska bloggar går bra

Förra året så föreslog Folkpartiet i Sigtuna kommun att de skulle bli en fristad för förföljda författare som på grund av att de skrivit något som de enligt landets lagar ej bör skriva, nu inte kan vara kvar i sina hemländer. Detta är ett problem som många författare, journalister och andra människor möter i odemokratiska länder.

Sigtuna är den sjätte staden i Sverige som valt att hjälpa författarna. Städerna är en del av nätverket ICORN, International Cities of Refuge Network. Då SD säger sig vara partiet som värnar yttrande- och tryckfriheten, så borde detta ju vara något som de nappar på direkt? nja, tyvärr inte. Istället tycker Sverigedemokraterna i Sigtuna att detta är en ”onödig kostnad”. Igår skrev dom följande på sin hemsida:

”Kommunstyrelsen har bestämt att en förföljd utländsk författare ska försörjas av Sigtuna kommun. Man har anslagit 700.000 för ändamålet. Personen ska bo i Sigtuna stad bestämdes också.

[…]

En onödig kostnad tycker vi i SD. Äldre och omsorgsverksamheten har ju stora utmaningar och underskott att jämföra med.”

Man vill så gärna bli förvånad men det är helt enkelt omöjligt. Partiet för inkonsekventa själar är rätt kända för att predika om yttrandefrihet men sedan vägra ge andra möjligheten att få ta del av denna frihet. Så, frågan kvarstår, vilka människor vill egentligen SD hjälpa? För tydligen är inte förföljelse ett skäl nog att få vara i Sverige. Eller rättare sagt, att hjälpa förföljda människor är en ”onödig kostnad”.

Om man nu ska försöka sig på att summera ihop det här så är vår slutsats att SD är ett parti som mer än någonting annat gärna ”värnar” om yttrandefriheten och allt den ger dem, men när det kommer till att ge en hjälpande hand till de som flyr på grund av att de saknar just denna rättighet, så är det för SD ingenting annat än bortkastade pengar. Samtidigt, i Ungern, sitter Almqvist efter att han enligt en intervju med Aftonbladet lämnat Sverige därför att:

”När jag i samband med riksdagsutträdet blev av med SÄPO:s personskydd och insåg att jag idag har en markant hotbild från subkulturella grupper, bestämde jag mig för att lämna Lund för Budapest.”

Så.. har vi förstått detta rätt nu? Han lämnade alltså Sverige på grund av ”hotbild från subkulturella grupper” men samtidigt så vill partiet på kommunalnivå inte skydda andra som lever med en hotbild, som i jämförelse med Almqvist inte har lagar som skyddar en från att bli förföljd på grund av vilka åsikter man har.

Men men, Almqvist hade iallafall turen att slippa den ungerska versionen av SD som skulle totalt skita i vad han har för hotbild i Sverige och sagt ”Du, vi kan inte hjälpa dig. Du är bara en onödig kostnad för oss”. Man kan kalla detta trams för ett bevis på att SD är ett inkonsekvent parti. Eller så kan man kalla det för vad det faktiskt är - ren idioti.

Eller vänta! Nu kanske vi var lite väl taskiga. SD har ju ändå skyddat några ”journalister”. Ekeroth och resten av SD har ju konsekvent skyddat rasisterna och brottslingarna bakom Avpixlat…

 


Stötta vår verksamhet