Dumheter

Hej Thoralf - det här är svensk islam och svenska muslimer

Under gårdagen kunde vi än en gång avslöja hur SD:s självutnämnde islamofob Thoralf Alfsson attackerade Sveriges alla muslimer när han i ett inlägg liknade dem med bland annat självmordsbombaren i Stockholm. Alfsson blev uppenbart irriterad när vi uppmärksammade hans islamofobiska inlägg och uppmanar nu oss att svara på vad svensk islam är:

Henrik Johansson som skriver på bloggen ”Inte rasist men” angriper mitt blogginlägg där jag kritiserar en ledarartikel i Barometern med rubriken ”Bejaka svensk islam”.

 

Då är det dags för Henrik Johansson att förklara vad svensk islam är!

Självklart ska vi svara på det! Låt oss presentera tre personer som i olika grad är en del av svensk islam:

Mostafa - kom till Sverige för ett par år sedan som ensamkommande

Mostafa - kom till Sverige för några år sedan som ensamkommande. En kille som jag hade äran att träna i thaiboxning under flera år.

Faryana - en ung samhällsengagerad muslimsk kvinna med ett stort hjärta

Faryana - en ung samhällsengagerad muslimsk kvinna med ett stort hjärta som brinner för feminism och mänskliga rättigheter.

Lått oss kalla honom "M" han har en muslimsk bakgrund men ser sig inte som troende

Låt oss kalla honom för ”M”. Han har en muslimsk bakgrund men ser sig inte som troende. En kille som gjort extremt mycket för svenskt föreningsliv.

Här har du tre svenskar som också antingen är muslimer eller har muslimsk bakgrund. De är inte terrorister som du påstår i ditt inlägg. De har varierande tro eller ingen tro. De diggar att grilla, thaiboxning och feminism bara för att nämna några intressen.

Tre människor med stora hjärtan och som jag har turen att kalla mina vänner.

Tre människor som knappast uppskattar att bli likställda med självmordsbombare på riksdagsledamöters bloggar.

Svårare än så är det inte att beskriva svensk islam och svenska muslimer.

Frågor på det?

*Förtydligande* 

Ni är ett par personer som frågat varför vi tagit med en icketroende? Anledningen är att enligt de rådande fördomar och attacker som riktas mot Sveriges muslimer så blir även den vi kallar för ”M” inräknad. Detta är något som är större en Thoralfs islamofobiska uttalande, det här är något som sker varje dag… Anledningen att vi suddat hans ansikte var att han inte ville riskera att han eller hans familj blev påhoppad.


Stötta vår verksamhet